• Istoričar Dejan Ristić održaće predavanje „Kulturno nasleđe Srbije“

  Istoričar Dejan Ristić održaće u četvrtak, 23. maja, s početkom u 19 sati, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, predavanje pod nazivom „Kulturno nasleđe Srbije“.   Izuzetno bogatstvo kulturne baštine čini našu zemlju prepoznatljivom u evropskim i svetskim okvirima.   Kulturno nasleđe, u sva tri svoja pojavna oblika, predstavlja jedan od temelja identiteta. Ono je i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istoričar Dejan Ristić održaće predavanje „Kulturno nasleđe Srbije“

  Istoričar Dejan Ristić održaće u četvrtak, 23. maja, s početkom u 19 sati, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, predavanje pod nazivom „Kulturno nasleđe Srbije“.

   

  Izuzetno bogatstvo kulturne baštine čini našu zemlju prepoznatljivom u evropskim i svetskim okvirima.

   

  Kulturno nasleđe, u sva tri svoja pojavna oblika, predstavlja jedan od temelja identiteta. Ono je i nepresušan obrazovni, naučni, umetnički, privredni i turistički resurs.

   

  Pročitajte još: Izabrani najbolji radovi šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“

   

  Dejan Ristić je istoričar, prevodilac i scenarista. Jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem.

   

  Obavljao je dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, državnog sekretara za kulturu i brojne druge u Vladi Republike Srbije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura