• Horski festival „Slobodan Bursać“ obeležili odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova

    Na jedanaestom Horskom festivalu „Slobodan Bursać“, održanom od 31. maja do 2. juna u Kulturnom centru Zrenjanina, publika je imala priliku da čuje 26 mešovitih, muških, ženskih i dečjih horova, koji su u tri večernja termina i jednom matineu predstavili svoje umeće pevanja i muziciranja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Horski festival „Slobodan Bursać“ obeležili odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova
    Foto: Kulturni centar Zrenjanina

     

    Odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova i vokalnih sastava iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde i Požarevca, obeležili su i ovogodišnji Horski festival „Slobodan Bursać“.

     

    Publika je imala priliku da čuje žensku klapu „Alegre“ iz Osijeka i odlična izvođenja dalmatinskih pesama, kao i hor „Atentide“ iz Kikinde, koji je svojim originalnim nastupom i odabirom programa bravurozno završio prvo veče festivala. Čuli su i izuzetno kvalitetnu vokalnu grupu „Libero“ iz Leskovca, a slovenački ansambl „Bird Land“ je okupljene odveo u ozbiljne džez aranžmane pisane za hor.

     

    Hor „Singers United International Choir“ iz Beograda, sačinjen uglavnom od stranaca iz deset zemalja, koji rade u diplomatiji, proveo je publiku kroz razne muzičke žanrove i izmamio velike aplauze. Mešoviti hor Centra za kulturu iz Požarevca samo je potvrdio da taj deo Srbije ima izuzetne horove, dok je Srpsko pevačko društvo iz Rume pokazalo da je amaterizam u najboljem smislu te reči još uvek živ.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radomir D. Mitrić ovogodišnji dobitnik prestižne književne nagrade „Đura Jakšić“

     

    Zrenjaninski horovi „Planika“, vokalni kvartet „Vita Brevis“, Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, kao i muška vokalna grupa „Panonika“ i mešoviti hor pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ opet su pokazali da Zrenjanin sa punim pravom nosi epitet grada horova.

     

    horski festival slobodan bursać
    Foto: Kulturni centar Zrenjanina

     

    Na matineu dečjih horova nastupilo je čak 13 ansambala, od toga jedanaest iz Zrenjanina. Posebno su se izdvojili dečji gostujući horovi „Šareni vokali“ iz Sombora i hor Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Bečeja, koji su svojim odabirom programa, a nadasve vrhunskim izvođenjem, zaslužili nastup u večernjim terminima na nekom od narednih festivala.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Opuštena atmosfera kod svih izvođača i dirigenata, koji su bili rasterećeni prisustvom žirija i bodovanjem, samo pokazuje da je revijalni karakter festivala jedan od pravih načina da se izrazi ljubav prema pevanju i ispolji radost muziciranja“, poručili su organizatori festivala – Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival „Slobodan Bursać“.

     

    horski festival slobodan bursać
    Foto: Kulturni centar Zrenjanina

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura