• Grobovi koji putuju

  Predavanje o Jevrejima

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U okviru izložbe „Portreti i sećanja – Jevrejska zajednica Srbije pre Holokausta“, Savez jevrejskih opština Srbije u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin, u sredu, 29. aprila, u 19 časova, u malom salonu, organizuje predavanje pod nazivom „Grobovi koji putuju“.

  Jedna od fotografija sa izložbe
  Jedna od fotografija sa izložbe

  Tom prilikom biće predstavljeni rezultati višegodišnjeg multidisciplinarnog istraživanja jevrejskog spomen-groblja u Zrenjaninu, a izložiće ih Filip Krčmar, Aleksandar Stefanov, Aleksandar Radlovački i Tihomir Bogović.

  Na predavanju će biti reči i o istoriji zrenjaninske jevrejske zajednice, kroz prizmu lokalnog jevrejskog spomen-groblja. Predavači će se potruditi da sveobuhvatno dokumentuju prošlost velikobečkerečkih, odnosno petrovgradskih, ili zrenjaninskih Jevreja, od prve polovine 19. veka do Drugog svetskog rata. Biće predstavljeni i likovi poznatih Jevreja Zrenjanina i njihovo nasleđe.

  Ovim predavanjem u Zrenjaninu se svečano zatvara izložba „Portreti i sećanja – Jevrejska zajednica Srbije pre Holokausta“.

  Filip David sa bratom Mišom
  Filip David sa bratom Mišom

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura