• Dragica Stojanović dobitnica nagrade „Lenkin prsten“

  Žiri za dodelu nagrade „Lenkin prsten“ odlučio je da nagradu za najbolju ljubavnu pesmu u ovoj godini dobije pesma „Otkad te ne volim“, čija je autorka Dragica Stojanović, pesnikinja iz Zrenjanina.   Nagrađena pesma objavljena je u zbirci „Gluvonema“ koju je ove godine izdala Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.   PROČITAJTE JOŠ: Predrag Lojanica izlaže u Galeriji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragica Stojanović dobitnica nagrade „Lenkin prsten“

  Žiri za dodelu nagrade „Lenkin prsten“ odlučio je da nagradu za najbolju ljubavnu pesmu u ovoj godini dobije pesma „Otkad te ne volim“, čija je autorka Dragica Stojanović, pesnikinja iz Zrenjanina.

   

  Nagrađena pesma objavljena je u zbirci „Gluvonema“ koju je ove godine izdala Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Predrag Lojanica izlaže u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina

   

  Prema propozicijama, u konkurenciji su bile pesme ljubavne tematike, koje su objavljene u periodici, odnosno u posebnim knjigama, između dva dodeljivanja nagrada, od novembra 2021. do novembra 2022. godine.

   

  O laureatu je odlučivao žiri u sastavu: dr Zoran Đerić, dr Dragana V. Todoreskov i Biljana Puškar.

   

  Odluka je doneta jednoglasno. Uručenje nagrade održaće se 19. novembra u Srbobranu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dragica Stojanović je rođena u Zrenjaninu 1963. godine. Objavila je nekoliko zbirki pesama, a prevođena je na rumunski, mađarski, engleski i španski jezik.

   

  Prva je žena koja je posle Drugog svetskog rata objavila knjigu u Zrenjaninu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura