• Članovi hora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ toliko vole muziku da vežbaju i na velikom odmoru

    Učenici viših razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina jedva čekaju veliki odmor. Čekaju ga ne da bi se odmorili od časova nego da bi – zapevali.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Članovi hora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ toliko vole muziku da vežbaju i na velikom odmoru
    Foto: Privatna arhiva

     

    – Nećete verovati, ali naš hor vežba za vreme velikog odmora. Za tih petnaest minuta se pripremamo i naučimo note i tekstove – priča za portal zrenjaninski.com Daniela Avram, nastavnica muzičkog vaspitanja i dirigentkinja školskog hora u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

     

    Hor ima 42 stalna člana, ali ih u toku godine bude i više. Mladi pevači nastupaju na školskim svečanostima, maturskim priredbama, a nedavno su učestvovali i na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“. Horisti uvek pripreme novi program, što im nije teško, onda stanu pred svoje drugare, nastavnike i roditelje i puste glas. 

     

    – Jako sam zadovoljna nastupom na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“. Horisti su takođe bili presrećni što su učestvovali. Pevali smo pesme „Cvetak žuti“ i „Deca su ukras sveta“. Sada smo bili „ispomoć“ na maturskoj večeri, ispratili smo naše osmake uz pesme Marije Šerifović i Pilota – kaže Daniela Avram.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Horski festival „Slobodan Bursać“ obeležili odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova

     

    Dodaje i da sa jednakim žarom u horu pevaju i devojčice i dečaci.

     

    – Mislim da je jako važno da se peva na sav glas. I kad dečaci počnu da mutiraju, pevaju u horu. Neću da im uskratim tu sreću. Ako baš štrče, ja im kažem – sad ćutite, ali budite tu – ističe nastavnica Avram.

     

    hor oš jovan jovanović zmaj
    Foto: Privatna arhiva

     

    Već je testirala buduće petake. Kaže da u hor stiže jedna sjajna generacija.

     

    – Jedva čekamo sledeću školsku godinu. Stiže jedna sjajna, muzički nadarena generacija. To je za naš hor predivna vest – napominje Daniela, koja se nada da će školski horovi doživeti renesansu.

     

    Ona podseća da su horovi i orkestri bili sastavni deo nastavničke norme, a onda su pre više od jedne decenije iz nje izbačeni.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nastavnici muzičkog su radili u dve i tri škole da popune normu, a orkestri i horovi su utihnuli. Nastavnici, i da hoće, nemaju kada da rade sa decom. Sada je situacija malo bolja. Kada sam pre četiri godine došla u „Zmaj“, odmah sam krenula da formiram hor, jer sam i sama pevač. Verujte, deca su presrećna što pevamo zajedno, što nastupamo, što se kroz muziku družimo i uopšte im nije teško da vežbaju na odmoru – ističe Daniela Avram.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Kako odabrati pravi estetski tretman za vas

    Kada je reč o očuvanju i poboljšanju izgleda kože, estetski tretmani postaju sve popularniji izbor. Međutim, odabir pravog tretmana može biti izazovan zadatak s obzirom na veliki broj dostupnih […]