• Bioskop na otvorenom: Festival francuskog filma u Gradskoj bašti u Zrenjaninu

    Festival francuskog filma biće održan od 5. do 7. jula u Gradskoj bašti u Zrenjaninu. U bioskopu na otvorenom, ljubitelji kinematografije moći će besplatno da pogledaju tri ostvarenja savremene francuske produkcije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bioskop na otvorenom: Festival francuskog filma u Gradskoj bašti u Zrenjaninu
    Foto: Samo nas dvoje/Promo

     

    Festival francuskog filma organizuje Francuski institut, u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom kompanije Mlekoprodukt i brenda Ile de France.

     

    Svečano otvaranje festivala biće održano u petak, 5. jula, u 20 časova, a specijalni gosti biće Branislav Glumac, ispred Francuskog instituta, i Igor Stanković, direktor MTS Dvorane.

     

    Tokom svečanog otvaranja, posetioci će imati priliku da uživaju u delikatesnim Ile de France sirevima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Premijerno pogledajte epski vestern oskarovca Kevina Kostnera

     

    Iste večeri biće prikazan film „Drugi čin“ Kentena Dipijea, koji je otvorio ovogodišnji festival u Kanu. Radnja prati Florans koja želi da upozna Davida, čoveka u kog je slepo zaljubljena, sa svojim ocem Gijomom. Međutim, David nije zainteresovan za ozbiljnu vezu sa Florans i želi da je se otarasi tako što će je oterati u zagrljaj svog druga Vilija. Njih četvoro nalaze se jednog dana u restoranu usred nedođije…

     

    Film „Van sezone“ autora Stefana Brizea biće prikazan u subotu, 6. jula. Matje živi u Parizu, a Alis u malom gradu na Balearskim ostrvima. Nakon što se upoznaju i ostvare kratku vezu, svako kreće svojim putem. Kako bi godinama kasnije odagnao svoju melanholiju, Matje odlazi u banju gde slučajno sreće Alis.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Festival francuskog filma donosi nam i ostvarenje „Samo nas dvoje“ u režiji Valeri Donzeli, koje je na programu u nedelju, 7. jula. Kada je Blanš upoznala Gregoara, pomislila je da je to čovek kog je celog života tražila. Ubrzo se zaljubljuju jedno u drugo i odlučuju se za zajednički život. Par se seli, Blanš se udaljuje od svojih roditelja i svoje sestre bliznakinje i počinje da živi novi život. Međutim, kako vreme prolazi, shvata da je ljubav njenog života izuzetno posesivan i opasan čovek.

     

    Projekcije filmova počinju u 22.15 časova, a ulaz je besplatan.

     

    festival francuskog filma

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura