• „Banatski biseri“ iz Farkaždina meštanima priredili spektakularan koncert

    Kulturno-umetničko društvo „Banatski biseri“ iz Farkaždina održalo je veliki letnji koncert u potpuno renoviranom Domu kulture u ovom selu na teritoriji grada Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Banatski biseri“ iz Farkaždina meštanima priredili spektakularan koncert
    Foto: KUD "Banatski biseri"

     

    Meštanima, kao i mnogobrojnim gostima, članovi ovog folklornog sastava priredili su uživanje u čarobnim igrama koje donose priče iz prošlosti, melodijama koje odzvanjaju tradicijom i bojama koje oživljavaju duh naše baštine.

     

    Pored domaćina, KUD „Banatski biseri“, na koncertu su nastupila i kulturno-umetnička društva „Uroš Predić“ iz Orlovata, „Sloboda“ iz Knićanina, „Sveti Nikola“ iz Sakula, „Čenta“ iz istoimenog sela i „Mihajlo Pupin“ iz Idvora.

     

    Inače, mlađi i stariji članovi „Banatskih bisera“ nedavno su ponosno predstavljali grad Zrenjanin na Pokrajinskoj smotri folklora u Vrbasu, gde su oba ansambla nagrađena srebrnim odličjem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Skulptura „Prelja“, koja prikazuje tihu i vrednu Banaćanku, 15 godina krasi gradski trg

     

    – Ovaj izuzetan uspeh rezultat je neumornog rada, predanosti i duboke ljubavi prema folkloru i tradiciji, koje svaki član društva, zajedno sa rukovodiocem Branislavom Vagnerom, neguje i širi sa velikim entuzijazmom. Igre kojima smo predstavljali našu sredinu bile su samo delić bogatog programa letnjeg koncerta koji smo priredili u Farkaždinu – kaže za portal zrenjaninski.com predsednica KUD „Banatski biseri“ Marija Milenković.

     

    Nakon smotre, farkaždinski folkloraši nastavili su vredno da rade na novim koreografijama i potpuno su oduševili publiku, pa sada, sasvim zasluženo, dobijaju samo pohvale.

     

    kud banatski biseri farkaždin
    Foto: KUD „Banatski biseri“

     

    U međuvremenu, oformili su još jednu grupu najmlađih članova uzrasta od četiri do šest godina, koja je na velikom letnjem koncertu imala svoj prvi nastup.

     

    – Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri, koji je priveo kraju radove na seoskom Domu kulture. Bila nam je čast da posle dvadeset godina meštanima ponovo otvorimo vrata Doma, i to koncertom sačinjenim od najlepših igara i pesama koje odišu prošlošću i tradicijom. Hvala i Mesnoj zajednici Farkaždin i svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli u organizaciji ovog koncerta – poručila je Marija Milenković.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Članovi KUD „Banatski biseri“ sada idu na zasluženi odmor, a uprava vredno nastavlja sa radom, kako bi u septembru obradovala folkloraše novim komadima narodne nošnje.

     

    kud banatski biseri farkaždin
    Foto: KUD „Banatski biseri“

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin