• AUTORSKO KNJIŽEVNO VEČE JOVANA ZIVLAKA

  NOVO MILOŠEVO – Autorsko književno veče Jovana Zivlaka, ovogodišnjeg dvostrukog dobitnika nagrada „Teodor Pavlović“, i pesnički maraton članova Društva književnika Vojvodine, održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 24. decembra, od 18 časova, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. O delu Jovana Zivlaka će govoriti Dragana Todoreskov, Stevan Bradić i Franja Petrinović. Učesnici pesničkog maratona, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  AUTORSKO KNJIŽEVNO VEČE JOVANA ZIVLAKA

  NOVO MILOŠEVO – Autorsko književno veče Jovana Zivlaka, ovogodišnjeg dvostrukog dobitnika nagrada „Teodor Pavlović“, i pesnički maraton članova Društva književnika Vojvodine, održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 24. decembra, od 18 časova, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

  Teodor Pavlović

  O delu Jovana Zivlaka će govoriti Dragana Todoreskov, Stevan Bradić i Franja Petrinović.

  Učesnici pesničkog maratona, članovi Društva književnika Vojvodine su Dragomir Šoškić, Saša Nišavić, Dušan Radak i Vesna Korać.

  Gosti maratona su Anica Garić i Miloš Galetin.

  Jovan Zivlak je ovogodišnji dobitnik nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo i za najbolju knjigu, za knjigu eseja „Sablasti poezije“, koje dodeljuje Banatski kulturni centar u saradnji sa Maticom srpskom u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“.

  Jovan Zivlak, srpski pesnik, kritičar, esejist, izdavač i kulturni poslenik, rođen je u Nakovu, u Banatu, 1947. godine. Objavio 14 knjiga pesama i tri knjige eseja. Dobitnik je brojnih nagrada. Zastupljen je u mnogim antologijama srpske i svetske poe­zije u zemlji i inostranstvu. Trenutno je najprevođeniji srpski živi pesnik.

  Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast“ i „Gradovi u fokusu“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Novi Bečej.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura