• ANSAMBL „LEVANT“ ODRŽAO KONCERT U BAROKNOJ SALI (VIDEO)

  ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.     U Baroknoj sali Gradske kuće održan je koncert ansambla „Levant“, pod nazivom „Muzika vizantijskog kruga“.    Ansambl „Levant“ (2013) se bavi izučavanjem i interpretacijom rane muzike na istorijskim instrumentima. Sastavljen je od eminentnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ANSAMBL „LEVANT“ ODRŽAO KONCERT U BAROKNOJ SALI (VIDEO)

  ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.

   

  levant

   

  U Baroknoj sali Gradske kuće održan je koncert ansambla „Levant“, pod nazivom „Muzika vizantijskog kruga“. 

   

  Ansambl „Levant“ (2013) se bavi izučavanjem i interpretacijom rane muzike na istorijskim instrumentima. Sastavljen je od eminentnih muzičara koji za sobom imaju decenije istraživačkog i interpretatorskog rada na području srpske i evropske rane muzike. Svoje kvalitete su iskazivali osnivanjem i saradnjom sa različitim ansamblima, među kojima je, svakako, najznačajniji ansambl „Renesans“ (prvi i najstariji ansambl za ranu muziku ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i na području Jugoistočne Evrope).

   

  Od osnivanja 2013. do danas „Levant“ je ostvario niz koncerata u gradovima Srbije, među kojima su Beograd, Požarevac, Šabac, Aranđelovac i Kanjiža, te učešćem na različitim festivalima rane muzike, od kojih je poslednji bio MEDIMUS (Međunarodni festival srednjovekovne muzike) u Prizrenu.

   

  Ansambl „Levant“ čine Marčela Frančesko – glas; Dragan Mlađenović – glas, divan saz; Žorž Grujić – kaval, frula, dvojnice, raušfajfe; Darko Karajić – persijska lauta, baglama; i Goran Milošević – glas, udaraljke.

   

  Pogledajte video prilog koji smo pripremili za vas.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura