• AKTUELNE IZLOŽBE U NARODNOM MUZEJU ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Završeno je vreme raspusta i letnjih vrućina, tako da se od 4. septembra radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin vraća na uobičajeno.     Dakle, izložbeni saloni su otvoreni radnim danom od 9 do 13.30 časova i od 14 do 19 časova, a subotom od 9 do 13 sati. Stalna postavka je otvorena za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    AKTUELNE IZLOŽBE U NARODNOM MUZEJU ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Završeno je vreme raspusta i letnjih vrućina, tako da se od 4. septembra radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin vraća na uobičajeno.

     

    narodni muzej zrenjanin

     

    Dakle, izložbeni saloni su otvoreni radnim danom od 9 do 13.30 časova i od 14 do 19 časova, a subotom od 9 do 13 sati. Stalna postavka je otvorena za posetioce radnim danom od 8.30 do 18.30 časova, a subotom od 8.30 do 12.30 časova.

     

    Aktuelne izložbe u Muzeju:

     

    Salon – izložba Društvo srpskih umetnika „Lada“

     

    Izložba obuhvata 63 dela 46 autora koji su stvarali i bili članovi Udruženja tokom njegove duge istorije, a neki od njih su i Uroš Predić, Marko Murat, Beta Vukanović, Stevan Aleksić, Pavle Paja Jovanović, Vasa Pomorišac, Zora Petrović, Petar Lubarda, Miodrag Mića Popović, Matija Vuković, Nikola Janković, Slobodan Trajković, Svetomir Arsić Basara, Jarmila Vešović, Zoran Grebenarović, Radomir Damnjanović Damnjan, Nedeljko Neša Papirović, Aleksandar Đurić…

     

    Mali salon – izložba „Kutija sećanja – Život jevrejske porodice Drelih iz Sombora“

     

    Ova izložba iz Gradskog muzeja Sombor kroz fotografije jedne obične, a u isto vreme i potpuno posebne somborske porodice govori o XX veku na ovim prostorima i o Holokaustu. Izložba će biti otvorena do 9. septembra.

     

    Ulaz je besplatan.

     

    Uvek je akteulna i stalna postavka Narodnog muzeja koja predstavlja bogato kulturno nasleđe srednjeg Banata iz oblasti prirode, arheologije, etnologije, umetnosti i istorije. Zrenjaninski muzej poseduje preko 34.000 muzejskih predmeta, a najreprezantativniji predmeti iz svih zbirki predstavljeni su na stalnoj postavci.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura