• Ukratko o „Linglongu“: Kako se poslednjih decenija razvijala kompanija

  Od osnivanja 1975. godine, tokom više od 40 godina svog postojanja, kompanija „Shandong Linglong Tire“ osnovala je sedam institucija za istraživanje i razvoj, sedam proizvodnih baza i zaposlila više od 17.000 radnika širom sveta. Njeni proizvodi našli su široku upotrebu na putničkim i teretnim vozilima, kao i na građevinskoj mehanizaciji.   „Linglong“ je izgradio raznovrstan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ukratko o „Linglongu“: Kako se poslednjih decenija razvijala kompanija

  Od osnivanja 1975. godine, tokom više od 40 godina svog postojanja, kompanija „Shandong Linglong Tire“ osnovala je sedam institucija za istraživanje i razvoj, sedam proizvodnih baza i zaposlila više od 17.000 radnika širom sveta. Njeni proizvodi našli su široku upotrebu na putničkim i teretnim vozilima, kao i na građevinskoj mehanizaciji.

   

  „Linglong“ je izgradio raznovrstan sistem brendova za različita tržišta, uključujući Linglong, Atlas, Evoluxx, Leao i druge brendove.

   

  „Prikupljajući saznanja iz sveta, „Linglong“ ostvaruje naučni i tehnološki razvoj. S tim ciljem, kompanija je osnovala centre za istraživanje i razvoj širom sveta: u Nemačkoj, SAD-u, Pekingu, Šangaju, Džaojuenu, Jentaju i Đinanu, zajedno sa nacionalnim centrima za industrijski dizajn, nacionalno priznatim tehnološkim centrima i laboratorijama“, kažu u ovoj kompaniji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna mesta u naselju Lesnina (Foto)

   

  „Shandong Linglong Tire“ je oformio integrisani model istraživanja i razvoja koji pokriva ceo svet. Zaključno sa 2020. godinom, učestvovao je u utvrđivanju i reviziji 112 nacionalnih i industrijskih standarda i pokrenuo deset projekata u oblasti nacionalne inovacije. Ovlašćen je i za korišćenje više od 930 pronalazaka. To ovu kompaniju, kada je reč o broju patenata, smešta u sam vrh, ispred svih drugih kineskih kompanija koje se bave proizvodnjom guma.

   

  „Linglong ima odličan sistem za istraživanje i razvoj i veliki kapacitet za razvoj novih proizvoda. Uspešno je razvio gume ojačane grafenom, poliuretanske gume sa 3D štampom, trkačke gume, run-flat gume, gume bez mirisa, gume proizvedene od sirovina na bazi maslačka… Kompanija je učestvovala i u istraživanjima o dizajniranju i proizvodnji naprednih kompozitnih materijala i konstrukcija za radijalne gume korišćene u vazduhoplovstvu. Nezavisno je razvila posebne proizvode za gradski železnički tranzit“, ističu u ovoj kompaniji.

   

  shandong linglong tire gume
  Poliuretanska guma sa 3D štampom i guma proizvedena od sirovina na bazi maslačka

   

  „Shandong Linglong Tire“ ima skoro 100.000 prodajnih mesta širom sveta

   

  Kako navode, „Linglong“ je dobio brojna priznanja. Među njima su i Druga nacionalna nagrada za tehnološke inovacije i Druga nacionalna nagrada za naučni i tehnološki razvoj. Kompanija je 2018. postala i dobitnik Velike industrijske nagrade, jednog od najznačajnijih priznanja u oblasti industrije.

   

  Linglong distributivnu mrežu čini skoro 100.000 prodajnih mesta, preko 800 najpriznatijih distributera. Oko 7.000 prodajnih mesta su brand store prodavnice. Linglong gume prodaju se u 173 zemlje i dostupne su u Evropi, Americi, Aziji, Pacifiku i Africi.

   

  Više od 60 proizvođača automobila, među kojima su i Audi, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault, Nissan, Mitsubishi, Hongqi, Jiefang i Geely, u preko 100 svojih proizvodnih baza, koriste OE gume ovog proizvođača. Od deset najvećih svetskih proizvođača automobila, čak sedam koristi Linglong OE gume.

   

  U cilju promovisanja visokog kvaliteta i povećanja konkurentnosti brenda na globalnom tržištu, Linglong je svoju strategiju „6+6“ izmenio u „7+5“. To je učinio s namerom da izgradi sedam proizvodnih baza u Kini i pet u inostranstvu. Kompanija trenutno ima pet kineskih proizvodnih baza u Džaojuenu, Dedžou, Đingmenu, Guansiju i Čangčunu (u izgradnji) i dve fabrike van granica Kine – na Tajlandu i u Srbiji (u izgradnji). U planu je da šesta kineska fabrika bude izgrađena u gradu Tongchuan.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U međuvremenu, Linglong će se baviti daljim utvrđivanjem lokacija svojih novih fabrika, s ciljem ostvarenja strategije „7+5“ i daljeg širenja globalnog tržišta guma.

   

  shandong linglong tire

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Jel ovo placen text od strane iste kompanije? Sto malo ne pisete o tome sta rade kod nas u Zrenjaninu?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing