• Treći krug nagradnog takmičenja: Pametno recikliraj za pametne nagrade

  Treći krug nagradnog takmičenja „Pametno recikliraj“ i dalje traje. Oni koji do kraja meseca u Roda i Idea prodavnicama ili specijalnim kioscima u gradu budu odložili najveću količinu ambalažnog otpada mogu da osvoje vredne nagrade poput tableta, pametnog sata ili bežičnih slušalica. Nagrade dodeljuju kompanija Ball Packaging Europe i program „Svaka limenka se računa“. U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Treći krug nagradnog takmičenja: Pametno recikliraj za pametne nagrade

  Treći krug nagradnog takmičenja „Pametno recikliraj“ i dalje traje. Oni koji do kraja meseca u Roda i Idea prodavnicama ili specijalnim kioscima u gradu budu odložili najveću količinu ambalažnog otpada mogu da osvoje vredne nagrade poput tableta, pametnog sata ili bežičnih slušalica. Nagrade dodeljuju kompanija Ball Packaging Europe i program „Svaka limenka se računa“. U igri učestvuju samo proizvodi obeleženi nalepnicom „Recikliraj“ brendova Coca-Cola HBC, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar, Red Bull i Knjaz Miloš.

   

  Dosad su specijalne nagrade dobila četiri građanina Zrenjanina. Reciklirano je više od 2.300 proizvoda, a na Solagro aplikaciji putem koje se prati učinak registrovano je više od 300 korisnika.

   

  Putem ličnog naloga na aplikaciji, nakon ubacivanja ambalaže u pametne uređaje za reciklažu, građani unose jedinstvene kodove koji se pojave na ekranu aparata. Na taj način, osim što se takmiče za glavnu nagradu, prikupljaju i bodove koje mogu zameniti za vaučere od 10, 20 i 25 odsto popusta na artikl po izboru. Dosad je preuzeto više od 50 vaučera (kupona) za popuste u Roda i Idea prodavnicama i oni se mogu iskoristiti u roku od sedam dana od trenutka aktiviranja na aplikaciji.

   

  pametno recikliraj
  Foto: Branislav Nenin

   

  Odlažu se samo proizvodi obeleženi nalepnicom „RECIKLIRAJ“

   

  Uređaji koji služe za prikupljanje ambalažnog otpada predstavljaju tehnologiju poslednje generacije i prve ove vrste koji su postavljeni u Srbiji i regionu. Takozvani „sistem pametnog prikupljanja“ uključuje čak tri vrste različitih mašina, kao što su e-kante, automati za povrat i ručni skeneri za odlaganje gotovo svih vrsta ambalaže – pet, tetrapak, limenke i staklene flaše. Odlažu se samo proizvodi koji su obeleženi nalepnicom „RECIKLIRAJ“, odnosno ambalaže onih proizvođača koji su partneri i finansijeri projekta i koji su uložili u pilotiranje sistema za sakupljanje ambalaže u Zrenjaninu.

   

  Proizvodi su, osim oznakom RECIKLIRAJ, obeleženi i jedinstvenim kodom. On pruža različite informacije o ambalaži, kao što je, na primer, praćenje njenog životnog ciklusa – od stavljanja u prodaju do povrata na predviđenim lokacijama. Sistem pametne reciklaže pruža tačne informacije o statistici prikupljanja različitih vrsta ambalaže. To omogućava efikasnije upravljanje otpadom i ima potencijal da unapredi celu reciklažnu industriju.

   

  Sistem se pilotira putem projekta „Pametno recikliraj“. Njega kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) zajednički sprovode GIZ, Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S, Reverse Logistics Group, a u saradnji sa NALED-om i programom „Svaka limenka se računa“. Projekat su podržale kompanije Coca-Cola HBC, Carlsberg, Tetra Pak, Red Bull i Knjaz Miloš i obezbedile nagradni fond za mesečne nagrade.

   

  Od maja počinje novi krug takmičenja, kada sve građane očekuju nove vredne nagrade. Više informacija dostupno je na sajtu pametnorecikliraj.rs

   

  pametno recikliraj
  Foto: Branislav Nenin

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing