• Sino-Asia poligon za testiranje guma: Model uspešne međunarodne saradnje

  Šta je Sino-Asia poligon? To je prvi poligon za sveobuhvatno testiranje guma na otvorenom u Kini, koji se nalazi u provinciji Shandong, u gradu Zhaoyuan.   Ukupna dužina svih staza prelazi pet kilometara, a ceo poligon zauzima površinu od skoro 150 hektara, tako da se tek iz vazduha može u potpunosti sagledati.   Poligon Sino-Asia […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sino-Asia poligon za testiranje guma: Model uspešne međunarodne saradnje

  Šta je Sino-Asia poligon? To je prvi poligon za sveobuhvatno testiranje guma na otvorenom u Kini, koji se nalazi u provinciji Shandong, u gradu Zhaoyuan.

   

  Ukupna dužina svih staza prelazi pet kilometara, a ceo poligon zauzima površinu od skoro 150 hektara, tako da se tek iz vazduha može u potpunosti sagledati.

   

  Poligon Sino-Asia Tire pušten je u probnu upotrebu 18. oktobra 2016. godine, a sada je već u potpunoj upotrebi. Oslanjajući se na ovaj poligon, „Linglong“ je dobio mogućnost da proizvodnju, istraživanja, razvoj i testiranje obavlja na još detaljniji, stručniji i profesionalniji način, istovremeno doprinoseći i performansama proizvođača automobila.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kompanija BEOHEMIJA zapošljava, radno mesto je u Zrenjaninu

   

  Ovaj poligon poseduje stazu za testiranje performansi pri velikim brzinama, stazu za testiranje buke, trg za proveru dinamičkih performansi… Poseduje i stazu za proveru performansi pri kočenju na više različitih površina, suvu stazu, mokru stazu, mokru kružnu stazu, stazu za procenu izdržljivosti, stazu za proveru NVH i udobnosti, multifunkcionalnu platformu sa usponom… Ima i 17 drugih staza za testiranje guma.

   

  Zahvaljujući ovom poligonu mogu se testirati glavna svojstva guma kao što su: trajnost, izdržljivost pri velikim brzinama, prianjanje na tlo, stabilnost, ekonomičnost, bezbednost, buka, udobnost, i tako dalje.

   

  Izgradnja Sino-Asia poligona predstavlja formiranje javne platforme za testiranje, unapređivanje najnovijih tehnoloških istraživanja i osnovu za podizanje kvaliteta proizvoda.

   

  sino-asia poligon

   

  IDIADA iz Španije bila zadužena za izgradnju poligona

   

  Kompanija „Linglong Tire“ je finansirala izgradnju ovog ogromnog poligona. IDIADA iz Španije je bila zadužena za projektovanje i izgradnju. Prilikom izgradnje ovog poligona uzeta su u obzir sva iskustva stečena u Evropi, Americi, Japanu, Koreji i drugim razvijenim zemljama i prilagođena potrebama Kine.

   

  IDIADA je svetska kompanija za projektovanje poligona za testiranje. Ona se od 1989. godine bavi homologacijom, projektovanjem i istraživanjem, nadzorom izgradnje i procenom velikog broja poligona za testiranje širom sveta.

   

  IDIADA i „Linglong Tire“ su još 2014. godine potpisali ugovor o strateškoj saradnji. Time je pokrenuto partnerstvo u obasti upravljanja poligonom, testiranja performansi guma i celih vozila, kao i na polju homologacije. Nakon što je izgrađen, ovaj poligon je postao prvi ovakav poligon u Kini. Do tada tamo nije postojao poligon za testiranje guma na otvorenom. Kompanija IDIADA odgovorna je za rad i upravljanje ovim poligonom.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na ovaj način, poligon ima svetski priznate kvalifikacije za eksterno testiranje. Poseduje kompetentnost za izvođenje testova naručenih od strane spoljnih subjekata i na njemu mogu da se sprovode nacionalna ispitivanja kvaliteta guma.

   

  sino-asia poligon

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. ЛингЛонг нема будућност овде. Народ неће имати за храну а Кинези се шире са 100 на 250 хектара. Читајте између редова! Са несташицом свега и скоком цена иду и друштвене промене.

   Ауто-стазе имамо и ми: гледајте ТВ емисије САТ+ о Националној Возачкој Академији navak.rs.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing