• Pogrebna služba „Čistoće i zelenila“ na usluzi građanima 24 sata dnevno

  Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina dostupna je građanima 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici 25. Tamo je smeštena i prodavnica pogrebne opreme, koja je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za sahrane. To znači da građani na jednom mestu mogu da obave sve aktivnosti vezane […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pogrebna služba „Čistoće i zelenila“ na usluzi građanima 24 sata dnevno

  Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina dostupna je građanima 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici 25. Tamo je smeštena i prodavnica pogrebne opreme, koja je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za sahrane. To znači da građani na jednom mestu mogu da obave sve aktivnosti vezane za organizaciju sahrane i kupovinu pogrebne opreme.

   

  Informacije vezane za rad Pogrebne službe mogu se dobiti putem telefona 023/561-473 i 023/525-737. Po isteku radnog vremena, građani se mogu obratiti pozivom na dežurni broj telefona 066/866-03-00.

   

  „Dežurne ekipe Pogrebne službe će odmah po prijemu poziva izaći na lice mesta. U tim, za građane bolnim i potresnim trenucima, pružiće im svu neophodnu pomoć i svaku potrebnu uslugu“, kažu u JKP „Čistoća i zelenilo“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Da se lakše diše: Pola miliona dinara za ekološke projekte

   

  Inače, Odlukom o upravljanju grobljima, sahranjivanju i vršenju pogrebnih delatnosti propisano je da ovu delatnost od opšteg interesa obavlja pomenuto javno preduzeće. Usluge sahranjivanja i održavanja grobalja obavlja na sedam grobalja u Zrenjaninu i na tri u Melencima. Usluge sahranjivanja preduzeće sprovodi i u Elemiru, Lukićevu, Kleku, Aradcu, Ečki i Lazarevu.

   

  U ostalim selima, JKP „Čistoća i zelenilo“ sahrane obavlja ukoliko ga angažuje mesna zajednica ili srodnik preminulog lica.

   

  pogrebna služba

   

  Pojedina grobna mesta zapuštena i neuređena

   

  – Tokom redovne kontrole je primećeno da su pojedina grobna mesta zapuštena i neuređena, iako postoje građani koji su dužni da ih održavaju i da se o njima staraju. Kako u svom radu nastojimo da poboljšamo kvalitet usluga, korisnicima koji nisu u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta, kao i onima koji žele da im grobno mesto bude održavano profesionalno, naše preduzeće nudi uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou. Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno, po povoljnim cenama – objašnjava v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina Nemanja Milinković.

   

  Cena uređenja grobnog mesta bez ploče, na godišnjem nivou iznosi 4.693,37 dinara. Uređenje grobnog mesta sa pločom na godišnjem nivou košta 3.097,62 dinara.

   

  Informacije koje se odnose na ove usluge zainteresovani građani mogu da dobiju u prodavnici pogrebne opreme radnim danima od 7 do 21 čas, subotom od 7.30 do 20.30 i nedeljom od 8 do 16 časova. Informacije su im dostupne i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

   

  – Na istim mestima građani mogu dobiti i informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem. Postoji i mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata – ističe Milinković.

   

  Kako uložiti reklamacije, žalbe i molbe

   

  Takođe, u kancelariji Pogrebne službe građani mogu da podnesu zahteve za prevod prava korišćenja na grobnim mestima i izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave. Mogu i obnoviti ugovor o korišćenju grobnih mesta i prijaviti promenu adrese korisnika grobnih mesta. Ovde mogu i neposredno predati žalbe, molbe i reklamacije vezane za pogrebne usluge, kao i molbe za izvođenje kamenorezačkih radova.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Reklamacije, žalbe i molbe mogu se uložiti i putem e-mail adrese: reklamacije@jkpciz.co.rs. Korisnici to mogu da učine i putem telefona 023/523-640 i preko besplatne info linije 0800/000-023. Postoji i mogućnost dolaska u sedište preduzeća, koje se nalazi u Beogradskoj ulici 17.

   

  Građani će odgovor dobiti u roku od osam dana, odnosno najkasnije za 15 dana, u slučaju potrebe za produženjem opredeljenog roka, u skladu sa važećim propisima.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing