• Mlekoprodukt se predstavio na „Banatskom festivalu vina“: Sir i vino, to su srca dva!

  Kompanija Mlekoprodukt iz Zrenjanina već tradicionalno prepoznaje lokalne manifestacije, u skladu sa strateškim opredeljenjem aktivnog delovanja u lokalnoj zajednici, a sa posebnim zadovoljstvom podržava događaje posvećene vinu, jer su ona prirodan par sa dobrim sirevima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mlekoprodukt se predstavio na „Banatskom festivalu vina“: Sir i vino, to su srca dva!
  Foto: Mlekoprodukt

   

  Ovo opredeljenje još jednom je potvrđeno u subotu, na petoj po redu manifestaciji „Banatski festival vina“, među čijim je prijateljima i kompanija Mlekoprodukt, a čiji je štand na ovom prelepom dešavanju u zrenjaninskoj Gradskoj bašti privukao zaista veliki broj onih koji su želeli da izvrsna vina upare sa sirevima Mlekoprodukta i grupe Savencia, odreda pravljenim po tradicionalnim recepturama i od najboljeg mleka – i kada dolaze iz Srbije, i kada dolaze iz Francuske.

   

  Na „Banatskom festivalu vina“, kompanija Mlekoprodukt, deo grupe Savencia Fromage & Dairy, predstavila je kako svoju ponudu francuskih delikatesnih sireva – Fol Epi Allege i Fol Epi Classic Tranches, čuveni Caprice des Dieux i sireve u okviru brenda Ile de France: Normantal, Kamamber, bri i Apreifrais sir sa začinskim biljem, tako i domaće sireve pravljene od najkvalitetnijeg mleka po autentičnim recepturama – Perfetta, Kačkavalj, Trapist, Gauda, Edamer, Biser topljeni sir Natur, Kačkavalj i, naravno, dimljeni sir Karavan.

   

  Uz sireve, degustirana je i Starbucks kafa, u ambalaži prilagođenoj potrebama savremenog čoveka u pokretu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Postoji li idealno mesto u Zrenjaninu za organizaciju svadbenog veselja? Naravno da postoji!

   

  Ova široka ponuda, za koju su se posetioci „Banatskog festivala vina“ veoma zanimali, demonstrirala je da su sirevi iz portfolija Mlekoprodukta izvanredni za uparivanje ne samo sa vinima iz Francuske, već i sa srpskim vinima, pa i onima koje prave mali, lokalni proizvođači iz Banata.

   

  – Često se čuje da je sir najbolji pratilac vina i ovo dešavanje je primer kako to zaista dobro funkcioniše. Beli, mekani, sveži, odležali, tvrdi – svaki sir ima svog parnjaka u vidu vina. Uparivanje sira i vina jedan je od najvažnijih elemenata vinske i gastronomske baštine sveta. „Banatski festival vina“, koji ovu baštinu neguje iz godine u godinu, još jednom pokazuje koliko je naša vinska scena jaka i kojom brzinom raste. Zato smo mi iz kompanije Mlekoprodukt srećni da možemo da uzmemo učešće u njoj i podržimo je kao prijatelji – izjavila je direktorka komunikacija i društveno odgovornog poslovanja u kompaniji Mlekoprodukt Bojana Momčilov.

   

   

  Prema njenim rečima, brzina rasta koju prati stalno unapređenje kvaliteta i stilske raznolikosti vinske scene motiviše i vinoljupce i one koji su novi u svetu vina da se sa njom iznova upoznaju, otkrivajući nove etikete, sorte i nove načine da se vino uparuje sa najkvalitetnijom hranom.

   

  – Nama, kao kompaniji kojoj je zaista na srcu unapređenje sredine u kojoj živi, i kao kući posvećenoj proizvodnji zdrave i ukusne hrane iz održivih izvora, neobično je drago zbog toga što smo se još jednom uključili u ovaj događaj. U ovako lepom ambijentu, ponovo smo imali priliku da doprinesemo čaroliji uparivanja vina i sira – kazala je Bojana Momčilov.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Peti „Banatski festival vina“ održan je u subotu u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde se vinoljupcima predstavilo oko pedeset vinarija iz Srbije, uz goste iz regiona i celog sveta. Uz vinare i destilere, svoje proizvode doneli su i proizvođači hrane, na izložbi autentičnih zalogaja u okviru 24. izložbe „Banatske vredne ruke“.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing