• Visoki savet sudstva predložio kandidate za predsednike Osnovnog i Prekršajnog suda

  Visoki savet sudstva je na prošlonedeljnoj sednici predložio da sudija Zlatoje Ankić bude izabran za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu, a Ružica Tripić za predsednicu Prekršajnog suda u ovom gradu. I Ankić i Tripić su trenutno vršioci funkcije predsednika ovih sudova.   PROČITAJTE JOŠ: Autom naletela na devojčicu i ženu, pa pobegla    Zlatoje Ankić […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Visoki savet sudstva predložio kandidate za predsednike Osnovnog i Prekršajnog suda

  Visoki savet sudstva je na prošlonedeljnoj sednici predložio da sudija Zlatoje Ankić bude izabran za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu, a Ružica Tripić za predsednicu Prekršajnog suda u ovom gradu. I Ankić i Tripić su trenutno vršioci funkcije predsednika ovih sudova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Autom naletela na devojčicu i ženu, pa pobegla 

   

  Zlatoje Ankić se već duže vreme nalazi na čelu Osnovnog suda u Zrenjaninu kao vršilac funkcije. Očekivalo se da će prošlog leta, na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, konačno biti izabran za predsednika suda. Međutim, tadašnja predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Jelena Žarić Kovačević je krajem jula 2021. osporila četiri kandidata za predsednike sudova. Među njima je bio i Ankić.

   

  Obrazlažući svoju odluku, Žarić Kovačević je navela da postoje ozbiljne informacije koje govore o tome da ovi kandidati ne ispunjavaju osnovne uslove ili kriterijume za izbor na mesto predsednika sudova. Dodala je da u njihovoj karijeri „postoje detalji koji poslanike ometaju da ih podrže“. Stoga je, odlukom predsednice Višeg suda u Zrenjaninu Biljane Martinović, Zlatoje Ankić ponovo postavljen za vršioca funkcije predsednika zrenjaninskog Osnovnog suda. Da li će ovog puta u Skupštini Srbije proći predlog Visokog saveta sudstva, ostaje da vidimo.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Bivšoj predsednici Prekršajnog suda u Zrenjaninu Mirjani Istrat ta funkcija je prestala u julu prošle godine, i to na lični zahtev, zbog odlaska u penziju. Odlukom predsednika Prekršajnog apelacionog suda, za vršioca funkcije predsednika Prekršajnog suda u Zrenjaninu postavljena je sudija Ružica Tripić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Za kandidatkinju ne znam, ali kandidat ne zaslužuje glas ni onda… Provereno nema osnovne preduslove za tu funkciju. Zbog takvih građani nemaju pristup pravosuđu. Ali, koga to uopšte briga u ovoj opštoj anesteziji? Ostaće još neko vreme malo sramotnih detalja, a onda će nas zameniti neki drugi ljudi na ovoj „teritoriji“…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika