• Više od 30 uzbunjivača prethodnih godina dobilo sudsku zaštitu

  Više od 30 uzbunjivača u našoj zemlji dobilo je sudsku zaštitu od 2014. godine, kada je usvojen Zakon o zaštitu uzbunjivača. Ovo je saopšteno na okruglom stolu održanom u Osnovnom sudu u Zrenjaninu.   Organizacija „Pištaljka“, u saradnji sa zrenjaninskim Osnovnom sudom, organizovala je okrugli sto pod nazivom „Uloga sudske vlasti u primeni Zakona o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Više od 30 uzbunjivača prethodnih godina dobilo sudsku zaštitu

  Više od 30 uzbunjivača u našoj zemlji dobilo je sudsku zaštitu od 2014. godine, kada je usvojen Zakon o zaštitu uzbunjivača. Ovo je saopšteno na okruglom stolu održanom u Osnovnom sudu u Zrenjaninu.

   

  Organizacija „Pištaljka“, u saradnji sa zrenjaninskim Osnovnom sudom, organizovala je okrugli sto pod nazivom „Uloga sudske vlasti u primeni Zakona o zaštiti uzbunjivača“.

   

  Učesnici ovog skupa su podsetili da je Zakon o zaštiti uzbunjivača usvojen 2014. Kako je rečeno, do sada je više od 30 uzbunjivača dobilo sudsku zaštitu.

   

  – Postupak je u tom slučaju hitan. Nadležan je Viši sud, a primenjuju se i odredbe Zakona o parničnom postupku. Donošenjem ovog akta, Srbija je postala jedna od retkih zemalja u okruženju koja je donela celovit zakon o zaštiti uzbunjivača. Takav danas ima samo deset članica Evropske unije – naglasio je Borivoje Gajić, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu.

   

  Pročitajte još: Policija najavila pojačanu kontrolu saobraćaja tokom cele nedelje

   

  Teme okruglog stola bile su unapređenje pristupa pravdi uzbunjivačima i povećanje zaštite uzbunjivača. Bilo je reči i o povećanju razumevanja rada države i državnih institucija u oblasti borbe protiv korupcije i povećanju svesti građana da aktivno deluju kao uzbunjivači.

   

  Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Prekršajnog suda u Zrenjaninu, osnovnih sudova u Bečeju, Kikindi i Pančevu i Višeg suda u Zrenjaninu. Prisutni su bili i predstavnici lokalne samouprave. Domaćini okruglog stola u Zrenjaninu, koji su se obratili na početku skupa, bili su Biljana Martinović, predsednica Višeg suda, i Zlatoje Ankić, predsednik Osnovnog suda.

   

  U raspravi su  učestvovali Vladimir Radomirović, glavni urednik „Pištaljke“, i Dragana Matović, urednica „Pištaljke“. Govorili su i Duško Kovačević i Milan Pavlica, advokati „Pištaljke“, i sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Borivoje Gajić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Ovo po principu Vojvodo i Serdaru? Opet vajni najuspešniji predsednil suda? Ma, važi – sve ti se „veruje“…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika