• Trojica razbojnika pljačkala rodbinu i kumove jednog od njih!

  Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je, kao neosnovanu, žalbu okrivljenog D. D. iz Žitišta i produžio mu pritvor za 60 dana, u krivičnom postupku koji se, po optužnici višeg javnog tužioca, vodi pred Višim sudom u Zrenjaninu, zbog tri krivična dela razbojništva.   Kako navode u tužilaštvu, on je 8. oktobra 2014. godine, u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trojica razbojnika pljačkala rodbinu i kumove jednog od njih!

  Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je, kao neosnovanu, žalbu okrivljenog D. D. iz Žitišta i produžio mu pritvor za 60 dana, u krivičnom postupku koji se, po optužnici višeg javnog tužioca, vodi pred Višim sudom u Zrenjaninu, zbog tri krivična dela razbojništva.

   

  Kako navode u tužilaštvu, on je 8. oktobra 2014. godine, u Jarkovcu, zajedno sa okrivljenim D. N, a u dogovoru sa okrivljenim V. Š, maskiran kapom sa prorezima za oči, otišao do kuće dede okrivljenog V. Š, gde su zatekli oštećene D. Š. i A.N, koje su poprskali sprejom u oči. Pri tome, D. D. je u njih uperio pištolj, nakon čega su tražili od oštećenih da im predaju novac, zlato i dukate. Tada im je oštećena D. Š. predala zlatan prsten, narukvicu i minđuše, kao i 30.000 dinara i 100 evra, a okrivljeni su iz kuće odneli još i drugi zlatan nakit koji su pronašli, 100 evra i dva ručna sata, dok su od oštećene A. N. oduzeli zlatne minđuše u vrednosti od 100 evra. Ukupna vrednost nakita i novca procenjena je na 119.000 dinara. Nakon toga, razbojnici su žrtvama vezali ruke plastičnim vezicama i kablovima, dok je za sve to vreme okrivljeni V. Š. bio na ulici u blizini kuće, kako bi ostalima javio telefonom da li neko nailazi.

   

  Drugo krivično delo trojica okrivljenih su počinila 23. novembra 2015. godine, u Novom Kozjaku. Ovog puta su otišli do kuće kumova okrivljenog V. Š, gde su zatekli oštećene D. S. i S. S, koje su poprskali sprejom u oči, zatim ih vezali, pri čemu su od njih tražili novac, preteći da će ih u suprotnom ubiti. Oštećenom D. S. su stavljali nož pod grlo, dok su oštećenu S. S. više puta ošamarili. Kada im je D. S. rekao da je novac u pomoćnim prostorijama kuće, okrivljeni su oduzeli 200 evra i 8.000 dinara, dok su s ruke i vrata D. S. skinuli sat i zlatan lančić sa priveskom, vrednosti 500 evra, a sa oštećene S. S. zlatne minđuše, burmu i lančić. Takođe, iz torbe oštećene uzeli su ručni sat, ukupne vrednosti 1.000 evra, kao i koverat u kojem je bilo 10.000 evra. Ukupna vrednost nakita i novca procenjena je na 1,4 miliona dinara.

   

  Treće razbojništvo, koje im se stavlja na teret, okrivljeni D. D. iz Žitišta je, zajedno sa D. N, a u dogovoru sa V. Š. počinio 8. aprila 2016. godine, u Jarkovcu. Ovog puta oni su otišli do kuće strica i strine okrivljenog V. Š, preskočili su uličnu kapiju, a zatim provalili prozor i ušli u kuću, gde su zatekli oštećene M. N. i A. N, koje su poprskali sprejom u oči i onda ih nekoliko puta udarili pesnicom u glavu. Istovremenu su oštećenu A. N. udarcem noge oborili na krevet. Zatim su žrtve vezali, tražeći od njih da im daju novac, pa im je oštećeni M. N. rekao da u ormanu i tašni oštećene ima ukupno 925 evra, što su razbojnici i uzeli. Pored toga su oduzeli i 15.000 dinara iz novčanika oštećene, kao i zlatan nakit – ogrlicu sa dukatom, prsten i minđuše, koje je ona imala na sebi, ukupne vrednosti 250.000 dinara.

   

  Okrivljenom D. N. se sudi se u odsustvu, imajući u vidu da nije dostupan državnim organima, dok je u odnosu na okrivljenog V. Š. postupak obustavljen, s obzirom na to da je u međuvremenu preminuo.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika