• SVIH SEDMORO OSUMNJIČENIH PUŠTENO NA SLOBODU

  ZRENJANIN – Sedmoro lica, koje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, u sredu uhapsili kao osumnjičene za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište, na relaciji Banatski Dvor – Torda u periodu od 2010. do 2012. godine, saslušani su sinoć kod sudije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SVIH SEDMORO OSUMNJIČENIH PUŠTENO NA SLOBODU

  ZRENJANIN – Sedmoro lica, koje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, u sredu uhapsili kao osumnjičene za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište, na relaciji Banatski Dvor – Torda u periodu od 2010. do 2012. godine, saslušani su sinoć kod sudije za prethodni postupak u zrenjaninskom Višem sudu.

  Viši sud u Zrenjaninu

  Nakon saslušanja sudija je sve osumnjičene pustio da se brane sa slobode jer nije prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva da se za četvoro osumnjičenih odredi mera pritvora.

  Da podsetimo, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su bivše odgovorno lice JKP „Razvoj“ Žitište D. K. (47), bivše odgovorno lice JKP „Put“ iz Novog Sada D. V. (58), bivše odgovorno lice JKP „Put“ iz Novog Sada P. R. (47), odgovorno lice „Kum“ DOO iz Kikinde Z. J. (56), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane „Kum“ DOO iz Kikinde D. S. (62), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane JKP „Put“ iz Novog Sada I. P. (51) i nadzorni organ angažovan od strane JKP „Razvoj“ iz Žitišta P. D. (63).

  Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni, u periodu od početka 2008. godine do aprila 2012. godine, prilikom realizacije projekta sanacije i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski Dvor – Torda, suprotno odredbama tadašnjeg Zakona o javnim nabavkama, posao koji je bio poveren izvođaču radova JKP „Razvoj“ iz Žitišta, ustupio podizvođačima JKP „Put“ iz Novog Sada, a potom „Kum“ DOO iz Kikinde.

  Pomenute radove, kako se sumnja, na kraju je izvodilo privredno društvo „Transbis komerc“ DOO iz Zrenjanina i za njih naplatilo 225.598.726,26 dinara, dok je za iste radove od Fonda za kapitalna ulaganja naplaćen iznos od 282.886.396,24 dinara.

  Razliku od 57.006.072 dinara, protivpravno su prisvojila privredna društva „Kum“ DOO iz Kikinde i JKP „Put“ iz Novog Sada, navedeno je u policijskom saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika