• STRAŠNO: SAD U SMEĆE BACAJU I MLADE GOLUBOVE!

  ZRENJANIN – Nakon što su nesavesni građani u kontejner ostavili mače, a ispod njega i uginulu kozu, o čemu je portal zrenjaninski.com već pisao, a što možete pročitati ovde, neko je sinoć pored kontejnera kod Male pijace, u naselju Lesnina, ostavio i deset mladih golubova, potvrđeno je našem portalu u Udruženju ljubitelja životinja i prirode […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  STRAŠNO: SAD U SMEĆE BACAJU I MLADE GOLUBOVE!

  ZRENJANIN – Nakon što su nesavesni građani u kontejner ostavili mače, a ispod njega i uginulu kozu, o čemu je portal zrenjaninski.com već pisao, a što možete pročitati ovde, neko je sinoć pored kontejnera kod Male pijace, u naselju Lesnina, ostavio i deset mladih golubova, potvrđeno je našem portalu u Udruženju ljubitelja životinja i prirode „Zelena šapa“!

   

  golubove

   

  Pretpostavka je da je neko iz obližnje zgrade sređivao tavan, pa da je, zajedno sa smećem, bacio i mlade golubove.

   

  Ljubitelj životinja i prirode Mihajlo Slović je, kada je čuo za ovaj slučaj, biciklom, oko 23 časa, otišao i preuzeo mlade golubove. Četiri su bila mrtva, a ostali se hrane i bore za život.

   

  „Naravno, opet niko od građana nije video ko je to učinio, niti ga je prijavio. Samo su prolazili i okretali glave. Stoga i ovim putem apelujemo na naše sugrađane da, kad vide da neko baca životinje, odmah pozovu policiju ili komunalce. Ugrožene vrste kasnije preuzme Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, koji nam uvek izađe u susret, i sve ptice budu odnete u jedino utočište u Srbiji, u Zoo vrtu Palić. Tamo primaju ptice i ostale divlje, povređene životinje. Mlade golubove koje smo sinoć pronašli neće preuzeti, jer nisu ugrožena vrsta, ali bi građani trebalo da znaju da kad naiđu, na primer, na povređenu rodu, lastu ili slično, da mogu da kontaktiraju i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode“, kažu u Udruženju ljubitelja životinja i prirode „Zelena šapa“.

   

  A koliko su pojedinci bezobzirni, pokazuje još jedan slučaj od juče. Naime, jedna sugrađanka je u petak pronašla mače, starosti manje od mesec dana, koje je bilo bez prednje šape! Povređeno mače je bespomično ležalo ispod drveta, kod „naftaške zgrade“ na magistrali, u Zrenjaninu.

   

   

  „S obzirom na to da je u pitanju prometan deo grada, pitamo se koliko ljudi je prolazilo i okretalo glave dok se ovo namučeno i nedužno biće borilo za život! Dobilo je ime Beban. Beban je odnet kod veterinara, gde je konstatovano da ima nekrozu tkiva šapice usled stare povrede, ujed na vratu i rasečenu usnu. Hitno je operisan i odstranjena mu je cela prednja noga, kojoj nije bilo spasa. Potrebna nam je vaša pomoć oko troškova lečenja, hrane i ostalih izdataka. Pomoć za Bebana možete uplatiti na broj žiro računa 170-0030032788000-72 UniCredit banka, ili ostaviti direktno kod veterinara (Elemirski drum br. 56), ili nas kontaktirajte putem Fejsbuk stranice, ili pozovite Draganu, kod koje se malac nalazi – 069 594 29 66″, saopštavaju iz Udruženja ljubitelja životinja i prirode „Zelena šapa“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Strašno kakvih „ljudi“ ima, pored kakvih psihopata prolazimo svakodnevno!
   Strašno! Nemam reči! Strašno!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika