• ŠOK POSLE NEZAPAMĆENOG KRIVOLOVA

  Šteta se procenjuje na više miliona dinara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  BOKA – U lovištu „Tamiš Brzava“ u Boki, kod Sečnja, krivolovac A. Đ. načinio je višemilionsku štetu. Naime, prema prvim procenama, jeleni, srndaći i telad odstreljeni u krivolovu koštaju više od 5,5 miliona dinara.

  krivolov

  – To je strašno. Kada smo prilikom obilaska terena videli kožu divljači, samo što se nismo šlogirali. Odmah smo pozvali policiju i za 20 sati pronađen je počinilac u Konaku. U zamrzivaču, kod njega u kući, nađeno je meso divljači i trofeji. Zaplenjeno je nelegalno oružje, dva karabina i jedna lovačka puška, i jedno vozilo, kao amfibija, rekao bih specijalno napravljeno baš za ove namene. Siguran sam da je meso trebalo da ide dalje, a gde i kako, nadamo se da će otkriti istraga – kaže za portal „Zrenjaninski“ upravnik lovišta Dalibor Brkljač i dodaje da A.Đ. nije bio član ovog udruženja.

  Lovište „Tamiš Brzava“ jedno je od najbogatijih u Srbiji. Pripada takozvanim otvorenim lovištima, a prostire se na 30.000 hektara površine. U lovištu ima svega, od prepelice do jelena, posebno autohtonog, karpatskog.

  – Ove nedelje očekujemo dolazak lovnog inspektora koji će proceniti vrednost trofeja. Sasvim je moguće da će šteta biti i veća od ove koju smo mi znalačkim okom procenili. Krivolova je uvek bilo, ali ovako velikog nikada – ističe Brkljač.

  Udruženje, inače, broji 300 članova. Do 1. marta loviće se samo šakali, a od 1. marta do 15. aprila lovište će mirovati. Da se pripremi za početak turističke lovne sezone – lova na jelena kapitalca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika