• Santovac: Istražiti poreklo pirotehnike

  Zamenik gradonačelnika osudio povređivanje maturantkinja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je danas da Zrenjanin mora biti grad koji je bezbedan za sve građane. On je osudio jučerašnji incident na maturantskoj proslavi i poželeo brz oporavak maturantkinjama koje su zadobile lakše telesne povrede kada je na maturantsku kolonu bačeno pirotehničko sredstvo.

  Istražiti sve okolnosti koje su dovele do incidenta
  Istražiti sve okolnosti koje su dovele do incidenta

  Santovac je čestitao policiji na brzoj reakciji i istakao da od nadležnih traži i da se ispita poreklo pirotehničkog sredstva, koje je uzrok jučerašnje nesreće.

  – Procedura i propisi prilikom prodaje pirotehničkih sredstava su vrlo striktni i istragom se mora utvrditi da li su oni ispoštovani. Ukoliko nisu, u Zrenjaninu se neće tolerisati neodgovorni prodavci, koji svojim ponašanjem doprinose riziku da dođe do nemilih događaja, kao što je jučerašnji – rekao je Santovac za portal „Zrenjaninski“.

  On je dodao i da ne želi da se meša u rad istražnih organa, ali i da incident dobija na posebnoj težini, jer je reč o skupu koji je bio masovno posećen i u kojem su učestvovala deca.

  Zamenik gradonačelnika je poručio da će Grad učiniti sve što je u ingerenciji lokalne samouprave, kako bi svi građani bili bezbedni i da su sve službe otvorene za saradnju sa drugim institucijama, kako bi se prevencijom i edukacijom sprečili događaji, kao što je jučerašnji.

  Santovac je čestitao svim maturantima na završetku školovanja i ocenio da su svojim plesom, u kojem je učestvovalo preko hiljadu njih, pokazali pravu sliku Zrenjanina.

  Jedna osoba juče je privedena zbog sumnje da je na defileu maturanata Zrenjaninske gimnazije bacila pirotehničko sredstvo, a tom prilikom su lakše povređena četiri maturantkinje, koje su odmah zbrinute u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika