• Samo od početka avgusta evidentirano 1.712 požara

  Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je saopštio da je samo od početka avgusta u Srbiji evidentirano 1.712 požara, od čega čak 1.357 na otvorenom prostoru.   MUP je apelovao na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, kako […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Samo od početka avgusta evidentirano 1.712 požara

  Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je saopštio da je samo od početka avgusta u Srbiji evidentirano 1.712 požara, od čega čak 1.357 na otvorenom prostoru.

   

  MUP je apelovao na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, kako ne bi izazvali požare koji mogu da ugroze živote građana i pričine veliku materijalnu štetu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sinoć izbio požar na gradilištu kompanije „Linglong“

   

  U narednom periodu, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se visoke temperature. One pogoduju nastanku požara na otvorenom prostoru i njegovom brzom širenju.

   

  MUP podseća građane da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva. Za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena je novčana kazna. Za pravna lica ona iznosi od 300.000 do milion dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

   

  Istim zakonom zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara. Za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena je kazna za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Sektor za vanredne situacije će i u narednom periodu, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama na republičkom i lokalnom nivou, nastaviti pojačan nadzor i obilazak terena radi otkrivanja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja. To će činiti u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti građana“, navodi MUP Srbije u saopštenju za javnost.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika