• Šalteri Uprave za upravne poslove MUP-a Srbije sutra počinju sa radom

  Šalteri Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u policijskim upravama i stanicama, na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove iz nadležnosti MUP-a, počeće sa radom u ponedeljak, 11. maja.   Građani će na šalterima policijskih uprava i stanica moći da prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šalteri Uprave za upravne poslove MUP-a Srbije sutra počinju sa radom

  Šalteri Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u policijskim upravama i stanicama, na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove iz nadležnosti MUP-a, počeće sa radom u ponedeljak, 11. maja.

   

  Građani će na šalterima policijskih uprava i stanica moći da prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja, državljanstva… Šalteri Uprave za upravne poslove biće im na usluzi i prilikom podizanja tih dokumenata.

   

  Uprava za upravne poslove preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

   

  Pročitajte još: Evo šta će biti sa ličnim podacima građana kada dobiju 100 evra od države

   

  Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove građani mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova. Uz dokumentaciju je potrebno dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva. Podnosilac će telefonskim putem biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

   

  Prilikom dolaska poštovati propisane mere zaštite

   

  U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar, Uprava za upravne poslove ističe da će se one do 1. jula izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

   

  Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava. Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

   

  Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem. Imejl je: drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs

   

  MUP ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika