• SA LICA MESTA: Od ribnjaka pa sve do ulaza u Belo Blato dimni zid! (Foto)

  Doći jutros do Belog Blata bila je prava avantura. Ne ulazeći u razloge, a smisleni svakako ne mogu biti, ova paljevina je prava ekološka katastrofa. I ne samo ekološka. Ugroženi su bili i životi ljudi!   Prostor Carske bare, bar ono što je bilo vidljivo, goreo je punim intenzitetom. Od ribnjaka pa sve do ulaza […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SA LICA MESTA: Od ribnjaka pa sve do ulaza u Belo Blato dimni zid! (Foto)

  Doći jutros do Belog Blata bila je prava avantura. Ne ulazeći u razloge, a smisleni svakako ne mogu biti, ova paljevina je prava ekološka katastrofa. I ne samo ekološka. Ugroženi su bili i životi ljudi!

   

  Prostor Carske bare, bar ono što je bilo vidljivo, goreo je punim intenzitetom. Od ribnjaka pa sve do ulaza u Belo Blato dimni zid, poput olovne zavese, bio je bezmalo nepremostiva barijera. Ugarci, dim i vetar stvarali su pravu pometnju u tom prostoru.

   

  Šta je sve stradalo u ovom biotopu možemo samo nagađati. Samo se nadamo da neke autohtone biljne vrste neće definitvno nestati iz ove aree. I životinjskom svetu noćas nije bilo lako. Pravi egzodus. Verovatno je i od njih neko platio životom ovu vatrenu harangu. Strašno! Da li i dovoljno upozoravajuće, ne znamo!? A prirodu, koja je zalog našeg opstanka, tako nemilosrdno uništavamo!

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

   

  Više o ovome možete PROČITATI OVDE.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika