• Preduzete sve mere da se požar ne proširi van granica gradske deponije

  Na gradskoj deponiji u Zrenjaninu sinoć je izbio požar, a dim je dopirao do najbližih naselja. Najverovatnije je uzrok požara zapaljenje obodnih delova deponije, na kojima je trska. Sa njih je vatra, nošena vetrom, prešla i na samu deponiju.   Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je izjavio danas da je, zbog procene da bi požar na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preduzete sve mere da se požar ne proširi van granica gradske deponije

  Na gradskoj deponiji u Zrenjaninu sinoć je izbio požar, a dim je dopirao do najbližih naselja. Najverovatnije je uzrok požara zapaljenje obodnih delova deponije, na kojima je trska. Sa njih je vatra, nošena vetrom, prešla i na samu deponiju.

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je izjavio danas da je, zbog procene da bi požar na deponiji mogao da potraje i više dana, nadležnim službama naređeno da preduzmu sve mere da se vatra ne proširi van granica deponije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FPN organizuje obuku za sticanje licence posrednik – medijator

   

  On je kazao da se na terenu nalaze profesionalni vatrogasci, dobrovoljna vatrogasna društva, mehanizacija i kamioni koji neprekidno zasipaju zemljom rizična mesta.

   

  – Najverovatnije će situacija tokom sutrašnjeg dana biti u potpunosti stabilizovana – naglasio je Salapura.

   

  požar na gradskoj deponiji
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zrenjaninu Zvonko Rakić kaže da su u pripravnosti i vatrogasna društva iz svih sela u prvom „prstenu“ oko grada, sa 25 dobrovoljnih vatrogasaca.

   

  On je naveo da je u pitanju požar dubinskih slojeva smeća koji se gasi zemljom, dok se samo površinski slojevi gase vodom i penom.

   

  Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić ističe da je do požara došlo usled visokih temperatura.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Povremeno se javljaju površinski požari, koje vatrogasci brzo saniraju. Problem je zapaljenje ispod površine koje stvara velike količine dima. Nasipanje zemlje jedini je način da se uguši metan i gasovi koji su zapaljivi. Očekujem da do sutra sve bude pod kontrolom – poručio je Protić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ovo je reakcija na vest da gori gradska deponija. Gde vam je vest da ona gori?! I dalje držite glavu u ling long mulju. Sve će ovo jednom proći.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika