• Predstavljeni rezultati rada Višeg suda u Zrenjaninu u prvoj polovini godine

  U Višem sudu u Zrenjaninu, u prvoj polovini ove godine, od 1. januara do 30. juna, rešeno je 2.785 predmeta, pokazuju podaci koje je portalu zrenjaninski.com predstavila predsednica tog suda Biljana Martinović.   To je 19 više nego u istom periodu 2018. Istovremeno, ostao je kao nerešen 2.351 predmet, što je čak 1.424 manje nego […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavljeni rezultati rada Višeg suda u Zrenjaninu u prvoj polovini godine

  U Višem sudu u Zrenjaninu, u prvoj polovini ove godine, od 1. januara do 30. juna, rešeno je 2.785 predmeta, pokazuju podaci koje je portalu zrenjaninski.com predstavila predsednica tog suda Biljana Martinović.

   

  To je 19 više nego u istom periodu 2018. Istovremeno, ostao je kao nerešen 2.351 predmet, što je čak 1.424 manje nego lane u istom vremenskom intervalu.

   

  – U prvoj polovini ove godine, po svim vrstama materije, kod ovog suda bilo je u radu 5.136 predmeta. Ukupno je rešeno 2.785 predmeta, dok je ostao u radu 2.351 predmet. Izjavljenih žalbi na rešenja osnovnih sudova, u vezi izvršenja krivičnih sankcija, bilo je 36. A 28 predmeta je rešeno, dok je osam ostalo u radu. U prvih šest meseci bila su četiri zahteva za izuzeće, od kojih su tri rešena, dok je jedan zahtev za izuzeće u radu. Podneto je deset pismenih pritužbi, pismeno je odgovoreno na šest, dok su četiri pritužbe ostale u radu – sumira rezultate rada Višeg suda Biljana Martinović.

   

  Pročitajte još: Držala 5,6 kilograma duvana u kući, zbog toga završila na sudu!

   

  Ona napominje da se stranke i građani svakodnevno obraćaju ovoj pravosudnoj instituciji, kako lično, tako i putem telefona i svima koji su se obratili date su informacije. Devet stranaka primljeno je i na razgovor kod predsednika suda.

   

  – U toku izveštajnog perioda primljeno je i 12 zahteva za slobodan pristup informacijama od javnog značaja. Na deset zahteva pismeno je odgovoreno, dok su dva predmeta ostala u radu – kaže Biljana Martinović.

   

  Ukupan kvalitet rada je 97,38 posto, navedeno je u oceni rada Višeg suda u Zrenjaninu. Kontrolu rada ovog suda, inače, obavio je Apelacioni sud u Novom Sadu 17. maja ove godine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika