• Požar u Banatskom Despotovcu, izgorela zgrada u centru sela (Foto)

  U toku noći između četvrtka i petka izbio je veliki požar u centru Banatskog Despotovca.   Požar je izbio u zgradi u centru sela. U tom objektu, koji je prema saznanjima portala zrenjaninski.com nekada bio Zadružni dom, nalaze se kafić i prostorije Lovačkog društva. Jedan deo zgrade je prazan i zatvoren je rešenjem građevinske inspekcije. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Požar u Banatskom Despotovcu, izgorela zgrada u centru sela (Foto)

  U toku noći između četvrtka i petka izbio je veliki požar u centru Banatskog Despotovca.

   

  Požar je izbio u zgradi u centru sela. U tom objektu, koji je prema saznanjima portala zrenjaninski.com nekada bio Zadružni dom, nalaze se kafić i prostorije Lovačkog društva. Jedan deo zgrade je prazan i zatvoren je rešenjem građevinske inspekcije.

   

  Ubrzo posle izbijanja požara, stigla su tri vatrogasna vozila, a u toku jutra još jedno.

   

  Vatrogasci i dalje gase požar.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen vozač koji je kamionom usmrtio biciklistkinju

   

  požar u banatskom despotovcu

   

  U Policijskoj upravi Zrenjanin našem portalu je potvrđeno da su dojavu o požaru dobili oko 4.30 časova i da su u Banatski Despotovac odmah upućene vatrogasne ekipe.

   

  Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, u požaru nema povređenih, a materijalna šteta će naknadno biti utvrđena.

   

  Na mestu požara jutros su bili i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Saveta Mesne zajednice Božidar Konjik.

   

  požar u banatskom despotovcu

   

  Salapura: Najbitnije da niko nije stradao

   

  Salapura je posle obilaska lokacije zahvaćene požarom rekao da je u ovom trenutku najbitnije da niko nije stradao.

   

  – Očekujem da istraga brzo utvrdi šta je uzrok požara koji je naneo veliku materijalnu štetu, jer je objekat praktično neupotrebljiv. Zahvaljujem se pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, kao i građanima što su brzo reagovali i lokalizovali požar i tako sprečili da se proširi na okolne objekte i nanese još veću štetu. Ovo nam je i opomena da više pažnje posvetimo preventivi, posebno u seoskim objektima kao što su domovi kulture. To su prostorije koje se ređe koriste, a poslednjih godinu dana zbog pandemije bile su van funkcije. Samim tim je i rizik od požara bio povećan – poručio je Salapura.

   

  On je dodao da će lokalna samouprava, u saradnji sa nadležnima iz Sektora za vanredne situacije, proveriti kakvo je stanje sa protivpožarnom zaštitom u domovima kulture i drugim objektima koji su u vlasništvu mesnih zajednica ili grada, kako bi se na taj način predupredili neki novi problemi.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin