• Povodom hapšenja direktora preduzeća oglasila se i Poreska uprava

  Povodom hapšenja P. B. (41) iz okoline Sečnja, direktora jednog sečanjskog privrednog društva, koji se sumnjiči da je počinio krivično delo poreske utaje, oglasila se i Poreska uprava.   Poreska uprava je potvrdila da je P. B. uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Povodom hapšenja direktora preduzeća oglasila se i Poreska uprava

  Povodom hapšenja P. B. (41) iz okoline Sečnja, direktora jednog sečanjskog privrednog društva, koji se sumnjiči da je počinio krivično delo poreske utaje, oglasila se i Poreska uprava.

   

  Poreska uprava je potvrdila da je P. B. uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sud doneo mere da bi sprečio uništavanje dokumentacije u “Fabrici vode”

   

  Uhapšenom direktoru se stavlja na teret da je utajio porez i oštetio budžet Republike Srbije za oko 10,5 miliona dinara.

   

  Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, osumnjičeni je u novembru prošle godine zaključio ugovore sa četiri fizička lica na koja je preneo pravo svojine nad nepokretnostima u izgradnji, u vlasništvu preduzeća, a u vrednosti od ukupno 26.283.880 dinara. To je učinio kako bi ispunio obaveze prema poveriocima.

   

  Ugovori, međutim, nisu proknjiženi u poslovnim knjigama, a na vrednost prometovanih nepokretnosti nije obračunat i prijavljen PDV u iznosu od 5.218.452 dinara.

   

  Takođe, uhapšeni nije evidentirao i promet dobara ukupne vrednosti 52.626.698 dinara.

   

  Na taj način je izbegnut obračun i plaćanje PDV od 5.326.670 dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika