• Poreska uprava se oglasila povodom hapšenja dvojice Zrenjaninaca

  Poreska uprava potvrdila je informaciju koju je juče objavio portal zrenjaninski.com o hapšenju dve osobe iz Zrenjanina, osumnjičene da su oštetile budžet Republike Srbije za 43,9 miliona dinara.   Podsetimo, uhapšeni su D. M. (36), zbog sumnje da je počinio krivično delo poreska utaja, i S. J. (34), zbog krivičnog dela poreska utaja u pomaganju. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poreska uprava se oglasila povodom hapšenja dvojice Zrenjaninaca

  Poreska uprava potvrdila je informaciju koju je juče objavio portal zrenjaninski.com o hapšenju dve osobe iz Zrenjanina, osumnjičene da su oštetile budžet Republike Srbije za 43,9 miliona dinara.

   

  Podsetimo, uhapšeni su D. M. (36), zbog sumnje da je počinio krivično delo poreska utaja, i S. J. (34), zbog krivičnog dela poreska utaja u pomaganju. Oni su lišeni slobode u zajedničkoj akciji Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Područne policijske uprave i Sektora poreske policije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Online pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita

   

  Poreska uprava je saopštila danas da su osumnjičeni od novembra 2018. do avgusta 2020. godine uvozili polovna vozila i prodavali ih bez evidencije. Time su izbegli plaćanje poreza na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 30,4 miliona dinara.

   

  Ostvareni prihod od prodaje vozila u iznosu od 139,5 miliona dinara nije prijavljen poreskom organu. Time je umanjena oporeziva dobit za 2019. godinu i izbegnuto je plaćanje poreza na dobit u iznosu od 7,18 miliona dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Poreska uprava dodaje da ni prilikom stavljanja vozila u slobodan promet na tržištu Srbije nije obračunata naknada za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada za 2019. u iznosu od preko šest miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika