• POLICIJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA: U Zrenjaninu se još razmatra ova opcija

  Zaposleni za sada računaju na kamere

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENjANIN – Najava republičkih ministara da će policija posle poslednjeg napada na lekara, a i nemilih događaja prethodnih nedelja, dežurati u zdravstvenim ustanovama, obradovala je i medicinare, ali i pacijente. Nemojte zato da se iznenadite ako narednih dana sa vama u čekaonici bude i policajac.

  zdravtsvo_nasilje

  „Pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu na ovom prostoru kroz patrolnu i pozorničku delatnost sprovode pojačane obilaske sa dužim zadržavanjima u zdravstvenim ustanovama radi unapređenja bezbednosne zaštite zdravstvenih radnika i drugih lica koja borave u ustanovama u cilju preventivnog sprečavanja eventualnih krivičnih dela i prekrašaja“, stoji u odgovoru zrenjaninske policije dostavljenom portalu „Zrenjaninski“.

  U Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ kažu za naš portal da nije bilo ozbiljnijih napada niti pretnji po život zaposlenih.

  Verbalnih konflikata ima, što nije čudno ako uzmemo u obzir prirodu posla i to da naši zaposleni rade sa bolesnim pacijentima koji su često uplašeni i zabrinuti, ali to ne umanjuje osećaj bezbednosti radnika u Domu zdravlja. Takođe, jedan vid bezbednosti u našim objektima jesu kamere koje su postavljene na nekoliko objekata sa najvećom koncentracijom pacijenata – objašnjava za „Zrenjaninski“ portparolka ove ustanove Maja Večanski.

  Policijska uprava u Zrenjaninu dobila je nalog za obezbeđivanje objekata Doma zdravlja, ali budući da ova ustanova ima 46 objekata nije moguće obezbediti ih sve.

  – Još uvek traju pregovori sa policijom koji objekti će u narednom periodu biti pod policijskim obezbeđenjem – ističe Večanski.

  A kakva je situacija u Opštoj bolnici „Dr Đorđe Joanović“?

  – Mi imamo naš Odsek za odbranu i zaštitu, on reaguje na pozive zdravstvenih radnika ukoliko dođe do nekih problema, a noću češće obilaze odeljenja – kaže Maja Sladojević, portparolka Bolnice, i dodaje da u novoj bolnici postoji sistem nadzornih kamera.

  Portal „Zrenjaninski“ je nedavno pisao o ranijim napadima na lekare i medicinsko osoblje, a taj tekst možete pročitati ovde. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika