• Otkriveno šest krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta

  Na području Policijske uprave u Zrenjaninu u februaru je održano stabilno i povoljno stanje bezbednosti, saopštila je zrenjaninska policija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otkriveno šest krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Evidentiran je jednak broj krivičnih dela kao u istom mesecu prošle godine, zabeleženo je manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira, dok je više javnih okupljanja održano bez incidenata.

   

  S druge strane, u oblasti bezbednosti saobraćaja zabeležen nešto veći broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Rasvetljeno pet teških krađa: Dvojac provalio u četiri kuće i jedan magacin

   

  „Ukupan broj otkrivenih i registrovanih krivičnih dela jednak je kao i u februaru 2023. godine. Evidentirano je 167 krivičnih dela, a među njima nije bilo onih sa obeležjima najtežih krivičnih dela, kao što su ubistva i teška ubistva. Kao i ranije, najdominantnija su krivična dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, pre svih krađe, dok teške krađe više nisu toliko zastupljene, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu“, navode u zrenjaninskoj policiji.

   

  Od najčešće počinjenih krivičnih dela izdvajaju se krađe – 51 slučaj u februaru, a počinjeno je i šest teških krađa.

   

  Što se tiče nasilja u porodici, prošlog meseca je zabeleženo 20 ovih krivičnih dela, što je smanjenje od deset odsto u odnosu na februar 2023. a oko 20 odsto u odnosu na desetogodišnji prosek. Nije evidentiran nijedan teži oblik ovog krivičnog dela.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kada je reč o suzbijanju krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, realizovano je 27 zaplena narkotika. Među najzastupljenijim drogama bile su marihuana i amfetamin. Otkriveno je i šest krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao i dva krivična dela iz oblasti nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika