• OTKRIVENA GRUPA MIGRANATA: KRILI SE U STAROJ KAPELI

  MEĐA – U selu Međa, u opštini Žitište, koje se nalazi na samoj granici sa Rumunijom, pronađeno je 18 migranata koji su tvrdili da su iz Sirije. Sakrili su se u staru napuštenu kapelu, koja se od granice koja je za migrante ulazak u Evropu, nalazi na samo nekoliko koraka. – Primetili su ih naši […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OTKRIVENA GRUPA MIGRANATA: KRILI SE U STAROJ KAPELI

  MEĐA – U selu Međa, u opštini Žitište, koje se nalazi na samoj granici sa Rumunijom, pronađeno je 18 migranata koji su tvrdili da su iz Sirije. Sakrili su se u staru napuštenu kapelu, koja se od granice koja je za migrante ulazak u Evropu, nalazi na samo nekoliko koraka.

  migranti

  – Primetili su ih naši meštani, obavestili smo policiju i opštinske organe i migranti su, autobusima JP „Razvoj“ iz Žitišta, vraćeni za Beograd – kaže za portal zrenjaninski.com Vojislav Simić, sekretar Mesne zajednice Međa.

  U grupi je, kako nezvanično saznajemo, bilo 18 osoba, od toga i nekoliko dece. U pitanju su mladi ljudi, bračni parovi do 25 godina.

  – Mi smo ih nahranili, kupili čokolade za decu i mleko za bebu, šta da vam kažem jako tužno, srce da ti se cepa – istakao je Simić.

  Simić kaže da migrante do Međe dovode beogradski taksisti. Kad ukucaju, GPS im pokaže stari malogranični prelaz kod Međe koji nije u funkciji. Tarifa je 500 evra po osobi.

  – Istovare ih i kažu – prelaz – kaže Simić. – Ovi bi možda i prošli, ali su Rumuni bili obavešteni, sirena se oglasila i nije bilo nazad.

  Kako portal zrenjaninski.com nezvanično saznaje, ovaj deo granice prema Rumuniji sve je atraktivniji za ilegalne prelaske. Rumunija nije podigla ogradu, a iz Rumunije se može u Mađarsku. Navodno, jedna grupa je prošle nedelje uspela da pređe granicu kod Hetina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika