• Opljačkali zlataru, odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara!

  Viši sud u Zrenjaninu je doneo nepravnosnažno rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva podneta protiv Š. M. iz Zrenjanina. On je jedan od trojice razbojnika koji su opljačkali zlataru i odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara. Njemu se stavlja na teret da je počinio krivično delo razbojništva.   Kako navode u tužilaštvu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opljačkali zlataru, odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara!

  Viši sud u Zrenjaninu je doneo nepravnosnažno rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva podneta protiv Š. M. iz Zrenjanina. On je jedan od trojice razbojnika koji su opljačkali zlataru i odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara. Njemu se stavlja na teret da je počinio krivično delo razbojništva.

   

  Kako navode u tužilaštvu, okrivljeni je 7. decembra 2012. godine, oko 8 časova, u Republici Češkoj, u gradu Veseli nad Moravom, zajedno sa dva nepoznata muškarca, ušao u zlataru koja je u vlasništvu oštećenog H. L. Nakon toga su sva trojica srušila na pod prodavačicu. Jedan od njih joj je kleknuo na leđa i otpozadi joj prislonio pištolj na glavu.

   

  Dok je prodavačica ležala na podu, licem usmerenim ka zemlji, preostala dvojica su izvršila premetačinu i protivpravno prisvojila zlatan nakit. Ukrali su 250 zlatnih lančića i narukvica, 17 parova zlatnih alki – minđuša, zlatne priveske sa znakom zodijaka, zlatne satove, igle za kravate, zlatna slova, nisku bisera, 20 komada srebrnog prstenja sa cirkonima i 40 srebrnih privezaka. Takođe, odneli su i 3.700 čeških kruna. Ukupna vrednost ukradene robe procenjena je na 3,9 miliona dinara.

   

  Posle pljačke, jedan od okrivljenih je naložio prodavačici da ostane da leži na podu još pet minuta, te su nakon toga razbojnici napustili zlataru.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika