• Očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava

  Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.   Zato Policijska uprava u Zrenjaninu apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica. Savet je i da se pirotehnika ne kupuje na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava

  Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

   

  Zato Policijska uprava u Zrenjaninu apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica. Savet je i da se pirotehnika ne kupuje na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji obavljaju nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

   

  „Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica. Zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama“, poručuju iz policije.

   

  Vatromet mogu izvoditi samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji. Ona moraju da imaju rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

   

  Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje. Može doći i do nastanka požara i eksplozija i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

   

  „Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava“, dodaje se u saopštenju.

   

  Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biće sankcionisana u skladu sa zakonom. Pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika