• Najviše poginulih i povređenih biciklista je starosti između 46 i 64 godine

  Na području grada Zrenjanina, u periodu od 2016. do 2020. godine, dogodilo se ukupno 1.646 saobraćajnih nezgoda, navodi se u izveštaju koji je izradila Agencija za bezbednost saobraćaja.   Od tog broja, 1.120 saobraćajnih nezgoda bilo je sa poginulima i povređenima. Ukupno je poginulo 47 osoba, među njima i jedno dete, a lake i teške […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najviše poginulih i povređenih biciklista je starosti između 46 i 64 godine

  Na području grada Zrenjanina, u periodu od 2016. do 2020. godine, dogodilo se ukupno 1.646 saobraćajnih nezgoda, navodi se u izveštaju koji je izradila Agencija za bezbednost saobraćaja.

   

  Od tog broja, 1.120 saobraćajnih nezgoda bilo je sa poginulima i povređenima. Ukupno je poginulo 47 osoba, među njima i jedno dete, a lake i teške telesne povrede zadobilo je 1.660 lica, od čega 109 dece.

   

  Nakon analize koju je obavila Agencija za bezbednost saobraćaja, utvrđeno je da najviše stradaju vozači i putnici u automobilima, i to u starosnoj grupi od 46 do 64 godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen Zrenjaninac koji je provalio u prostorije crkve i ukrao novac

   

  Kada je reč o bezbednosti pešaka u saobraćaju, na području grada Zrenjanina je od 2016. do 2020. poginulo 11 pešaka, što je 23 odsto od svih poginulih u tom periodu. Povređeno je 139 pešaka. Najviše nastradalih pešaka je među licima starosti iznad 65 godina, a pešaci najviše stradaju u decembru, navodi se u ovom izveštaju.

   

  Tokom pet godina, na zrenjaninskoj teritoriji je povređeno 222 biciklista, a četiri su poginula. Najviše nastradalih biciklista je među licima starosti od 46 do 64 godine, a biciklisti najviše stradaju u maju.

   

  Poginulo je i pet vozača i putnika na motociklima i mopedima, dok ih je povređeno 125. Najviše nastradalih, odnosno poginulih i povređenih je među licima starosti od 15 do 30 godina. Motociklisti najviše stradaju u avgustu.

   

  Broj poginulih vozača i putnika u automobilima je 25, a povređeno je 1.056 osoba. Najviše poginulih i povređenih je među licima starosti od 15 do 30 godina. Vozači i putnici u putničkim vozilima najviše stradaju u junu.

   

  Od 2016. do 2020. na području Zrenjanina nije bilo poginulih u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora, dok je poginulo 14 osoba u saobraćajnim nezgodama sa učešćem teretnih vozila.

   

  pešački prelaz

   

  Agencija za bezbednost saobraćaja analizirala ponašanje Zrenjaninaca u saobraćaju

   

  Agencija za bezbednost saobraćaja je analizirala i ponašanje Zrenjaninaca u saobraćaju. Uočeno je korišćenje mobilnih telefona u toku vožnje kod svih kategorija učesnika u saobraćaju. Prosečno, najveća stopa korišćenja mobilnih telefona uočava se kod vozača autobusa. Oni ih češće koriste tokom vožnje u naselju. S druge strane, vozači putničkih automobila i teretnih vozila češće koriste mobilni telefon van naselja.

   

  Korišćenje sigurnosnog pojasa u gradu Zrenjaninu slično je kod vozača i suvozača. Generalno, zabeležena je manja upotreba sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Istraživanja ponašanja pešaka pokazala su da deset odsto njih prelazi ulicu kada je na semaforu crveno svetlo. Nešto veći procenat pešaka prelazi ulicu van obeleženog pešačkog prelaza.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika