• Hitno zasedao Štab za vanredne situacije, borba sa požarima se nastavlja!

  Zbog neodgovornih pojedinaca, koji pale strništa, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata gori više od 800 hektara zemljišta, šuma, njiva, ali i zaštićenog prirodnog područja „Carska bara“.   Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je na terenu, a hitno je zasedao i Štab za vanredne situacije sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, Grada Zrenjanina, Sektora za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hitno zasedao Štab za vanredne situacije, borba sa požarima se nastavlja!

  Zbog neodgovornih pojedinaca, koji pale strništa, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata gori više od 800 hektara zemljišta, šuma, njiva, ali i zaštićenog prirodnog područja „Carska bara“.

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je na terenu, a hitno je zasedao i Štab za vanredne situacije sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, Grada Zrenjanina, Sektora za vanredne situacije, policije i komunalne policije.

   

  Dodatni problem na terenu pravi jak vetar, a u gašenju požara učestvuje deset dobrovoljnih vatrogasnih vozila i pet profesionalnih vozila. Angažovani su i poljoprivrednici koji teškim mašinama razoravaju zaštitni pojas kako bi se sprečilo dalje širenje vatre.

   

  Akciju koordinira vatrogasno – spasilačka brigada, a Belo Blato za sada nije ugroženo. Deset vatrogasnih vozila je u pripravnosti.

   

  Foto: Aleksandar Blanuša

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika