• Hitno se oglasio Sektor za vanredne situacije: Ovakvo ponašanje može da ugrozi živote!

  Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputili su apel građanima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hitno se oglasio Sektor za vanredne situacije: Ovakvo ponašanje može da ugrozi živote!
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije oglasio se nakon najave toplog vremena koje pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru i njihovom brzom širenju.

   

  Iz ovog sektora su apelovali na građane da ne pale travu i nisko rastinje na takvim područjima, posebno u blizini obradivih poljoprivrednih površina ili u blizini šuma, zbog opasnosti širenja požara koji može da ugrozi živote građana i nanese veliku materijalnu štetu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: RHMZ izdao upozorenje: Ove nedelje promenljivo i nestabilno, slede pljuskovi i grmljavina

   

  „Podsećamo da je Zakonom o zaštiti od požara i drugim zakonima zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, ostataka strnih useva, spaljivanje smeća, kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume“, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

   

  Za nepoštovanje ovih zakonskih odredbi propisane su novčane kazne za fizička lica, koja prekrše odredbe Zakona o zaštiti od požara, od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

   

  Ukoliko dođe do požara potrebno je da građani što pre obaveste vatrogasnu službu na broj telefona 193.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Planirana isključenja struje za utorak, 11. jun: Na spisku je deo ovog sela

   

  Sektor za vanredne situacije je najavio da će u narednom periodu, sa drugim linijama rada MUP, nadležnim inspekcijskim službama republičkog i lokalnog nivoa, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti naših građana.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija