• HAJDE I TO DA SE DESI: DIREKTORKI SUDE ZBOG ODNOSA PREMA RADNICI

  ZRENJANIN – Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je optužni predlog protiv P. V. (55) iz Novog Sada, zbog sumnje da je počinila krivično delo povrede prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja. Kako navode u tužilaštvu, ona u periodu od 19. juna 2012. godine, pa nadalje, kao odgovorno lice u jednoj zrenjaninskoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  HAJDE I TO DA SE DESI: DIREKTORKI SUDE ZBOG ODNOSA PREMA RADNICI

  ZRENJANIN – Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je optužni predlog protiv P. V. (55) iz Novog Sada, zbog sumnje da je počinila krivično delo povrede prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

  posao

  Kako navode u tužilaštvu, ona u periodu od 19. juna 2012. godine, pa nadalje, kao odgovorno lice u jednoj zrenjaninskoj firmi, nakon što je nad tim privrednim društvom proglašen i zaključen stečaj, nije raskinula ugovor o radu zaključen između tog preduzeća i jedne radnice, niti joj je vratila radnu knjižicu.

   

  Na taj način je okrivljena oštećenoj uskratila pravo na novčanu naknadu zbog nezaposlenosti, a na šta je imala pravo shodno Zakonu o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, kao i pravo na socijalnu zaštitu, a nije ni uplatila doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika