• FOTO: Carinici zatečeni nesvakidašnjim prizorom: Auto sakriven ispod cerade kamiona!

  U moru robe koju krijumčari svakodnevno pokušavaju da prokrijumčare preko granice, posebno mesto zauzimaju automobili.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTO: Carinici zatečeni nesvakidašnjim prizorom: Auto sakriven ispod cerade kamiona!
  Foto: Uprava carina

   

  Carinski službenici su u svakodnevnom radu svedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila, od oldtajmera do najluksuznijih verzija četvorotočkaša, navodi Uprava carina u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com

   

  Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac su bili zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su u 29. februara ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven ceo automobil.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vozio pijan, izgubio kontrolu nad autom, sleteo sa puta i udario u ogradu kuće

   

  Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova.

   

  Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovaru je pored prijavljene robe uočen i BMW bez registarskih oznaka, za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

   

  pokušaj krijumčarenja automobila
  Foto: Uprava carina

   

  Za vikend je i na graničnom prelazu Batrovci sprečen jedan pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil „Porsche Panamera 4s“, čija je vrednost procenjena na preko 77.000 evra.

   

  Slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin.

   

  Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, vozač automobila je odgovorio odrično, a potom je tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kako domaći državljanin, koji se našao za volanom, u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka. 

   

  pokušaj krijumčarenja automobila
  Foto: Uprava carina

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

  Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]