• EKSKLUZIVNO: NOVI DETALJI O SLUČAJU FALSIFIKOVANJA 35.200 $

  ZRENJANIN – Predmet optužbe za falsifikovanje 35.200 američkih dolara, za koji je procesuirano više lica, u završnoj je fazi. Čeka se odluka o dokaznim predlozima odbrane, kao i iznošenje završnih reči optužbe i odbrane.     Podsetimo, policija je u novembru 2015. godine pronašla 35.200 američkih dolara, za koje se ispostavilo da su falsifikovani, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EKSKLUZIVNO: NOVI DETALJI O SLUČAJU FALSIFIKOVANJA 35.200 $

  ZRENJANIN – Predmet optužbe za falsifikovanje 35.200 američkih dolara, za koji je procesuirano više lica, u završnoj je fazi. Čeka se odluka o dokaznim predlozima odbrane, kao i iznošenje završnih reči optužbe i odbrane.

   

   

  Podsetimo, policija je u novembru 2015. godine pronašla 35.200 američkih dolara, za koje se ispostavilo da su falsifikovani, a za pokušaj falsifikovanja u saizvršilaštvu osumnjičeni su I. D. (40) iz Zrenjanina i Z. N. (47) i G. N. (24), obojica iz okoline Zrenjanina. Na kraju je formiran predmet u kojem je prvooptuženi Z. R. koji je označen kao lice u čijoj štampariji su dolari štampani. Na listi okrivljenih su i LJ. M. kojem se sudi u odsustvu, zatim B. S. i D. Ć.

   

  Slučaj je zanimljiv jer je, upravo zbog prvooptuženog Z. R, povezan sa predmetom, odnosno procesom koji je već vođen protiv druga dva lica, uhapšena u Češkoj, kada je u opticaju bila mnogo veća količina falsifikovanog novca. Tada su procesuirani D. R. i Zrenjaninac G. V. i pravosnažno su osuđeni u Češkoj, u postupku koji je bio plod međunarodne saradnje češkog i srpskog pravosuđa.

   

  O tom slučaju za naš portal govori zrenjaninski advokat Vićentije Darijević, branilac jednog od okrivljenih.

   

  -Što se tiče predmeta koji je pred našim sudom, suština je, po tumačenju Specijalnog javnog tužioca za organizovani kriminal, da je novac, a radi se o sumi od falsifikovanih 35.200 dolara američkih dolara, trebao da bude pušten u promet. Izričit stav nas iz odbrane osumnjičenog I. D, kod kojeg je novac nađen, jeste da je novac dospeo iz ruku drugih saokrivljenih, koji su ga i pribavili. Naš branjenik je taj novac držao, ne u cilju stavljanja u promet, već kao garanciju za dug, koji su prema njemu imali saokrivljeni Z. N.i G. N. Dakle, bez namere da se novac stavi u opticaj, a namere nije ni bilo, nema ni krivičnog dela za koje je I. D. okrivljen. Nedostaje umišljaj kao obeležje krivičnog dela – kaže Darijević, jedan od branilaca okrivljenog I. D.

   

  Kao ključni argument on navodi da na pronađenoj kesi sa falsifikovanim novčanicama nema DNK tragova njegovog branjenika I. D.

   

  -On kesu sa novcem jeste uzeo, ali kao zalog za dug koji su saokrivljeni imali prema njemu – tvrdi Darijević, koji je začuđen i zbog činjenice da iz procesa koji se vodi u Srbiji nisu isključeni dokazi i službene beleške pribavljene po češkom procesnom pravu, koji ne mogu biti dokazi u srpskom pravosuđu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika