• Dve godine zatvora zbog primanja mita od vlasnika firme „Gruja – petrol“

  Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu je u prvostepenom postupku osudilo radnika Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Dejana Lj. (56) iz Beograda na dve godine zatvora zbog krivičnog dela primanja mita.   Kako prenosi novosadski list „Dnevnik“, okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti – zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u svim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dve godine zatvora zbog primanja mita od vlasnika firme „Gruja – petrol“

  Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu je u prvostepenom postupku osudilo radnika Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Dejana Lj. (56) iz Beograda na dve godine zatvora zbog krivičnog dela primanja mita.

   

  Kako prenosi novosadski list „Dnevnik“, okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti – zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u svim državnim organima, organima AP Vojvodine i lokalne samouprave, u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Akcija pojačane kontrole saobraćaja u periodu od 13. do 19. juna

   

  Prema navodima ovog lista, Dejan Lj. je od vlasnika firme „Gruja – petrol“ iz Žitišta tražio i primio mito u iznosu od 2.000 evra.

   

  On je prošle godine, u Zrenjaninu i Beogradu, kao stručni savetnik za naplatu naknada u Sektoru za ekonomsko-finasijske i komercijalne poslove JP „Putevi Srbije“, tražio mito kako ne bi, u okviru svojih službenih ovlašćenja, podneo zahtev za pokretnje tužbe za naknadu štete protiv firme „Gruja – petrol“ iz Žitišta.

   

  Rekao da je „sklonio“ predmet

   

  Okrivljeni se, naime, 1. februara prošle godine, obratio mejlom, sa svoje i-mejl adrese, pomenutom preduzeću, odnosno njegovom vlasniku G. N. Napisao je da je „Gruja – petrol“ dužan da dostavi dokumentaciju JP „Putevi Srbije“ radi zaključenja ugovora za korišćenje zemljišnog pojasa u komercijalne svrhe. Kao kontakt je naveo broj svog privatnog mobilnog telefona.

   

  Prema navodima iz presude, G. N. mu se javio, a nakon susreta u Zrenjaninu, okrivljeni je saopštio da se radi o dugu od 2,9 miliona dinara, uz napomenu da je „sklonio“ taj predmet. Tereti se da je kazao da se neće obratiti sektoru u kojem je zaposlen, sa zahtevom za pokretnje tužbe za naknadu štete od firme „Gruja – petrol“, ako mu se na ruke preda 2.000 evra.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Nakon toga je 18. februara prošle godine, u ugostiteljskom objektu u Beogradu, primio 2.000 evra od G. N, obrazloženo je u presudi.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika