• Carinski inspektor dobio dve godine zatvora zbog primanja mita!

  Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, pa je dvojici Zrenjaninaca, okrivljenih za primanje mita, izrekao veće zatvorske kazne.   Viši sud u Zrenjaninu je prethodno okrivljenog P. R. (58) iz Zrenjanina osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, zbog krivičnog dela primanje mita, a Ž. B. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Carinski inspektor dobio dve godine zatvora zbog primanja mita!

  Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, pa je dvojici Zrenjaninaca, okrivljenih za primanje mita, izrekao veće zatvorske kazne.

   

  Viši sud u Zrenjaninu je prethodno okrivljenog P. R. (58) iz Zrenjanina osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, zbog krivičnog dela primanje mita, a Ž. B. (57) na zatvorsku kaznu od šest meseci, zbog primanja mita u pomaganju.

   

  Presudom Apelacionog suda, P. R. je osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora, a izrečena mu je i mera bezbednosti – zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti samostalnog carinskog inspektora – revizora u odeljenju za naknadnu kontrolu u Ministarstvu finansija, u trajanju od tri godine. Okrivljenom Ž. B. kazna zatvora je povećana na devet meseci.

   

  Pročitajte još: Za vikend se dogodilo čak osam saobraćajnih nezgoda!

   

  Optužnicom zrenjaninskog tužilaštva, okrivljenom P. R. je stavljeno na teret da je, radeći kao samostalni carinski inspektor, zahtevao 5.000 evra od jednog građanina iz okoline Zrenjanina, inače vlasnika preduzeća koje se bavi uvozom polovnih automobila. Novac je tražio kako ne bi inicirao pokretanje prekršajnog postupka protiv tog građanina i njegovog privrednog društva, zatim da ne bi obračunao razliku carine i PDV na uvezena vozila, kao i da bi uklonio postojeće prekršajne prijave.

   

  Carinski inspektor je u jednom zrenjaninskom kafiću primio 1.000 evra, kao deo zahtevane sume novca.

   

  Okrivljeni Ž. B. je pomogao u izvršenju tog krivičnog dela, tako što je posredovao u komunikaciji između okrivljenog P. R. i građanina koji mu je predao novac.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika