• Zvanično pušten u saobraćaj deo obilaznice oko Zrenjanina

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pustili su danas u saobraćaj deonicu obilaznice oko Zrenjanina dugu 3,7 kilometara.   Na ovoj deonici su izgrađeni najskuplji objekat na celoj trasi obilaznice – most preko reke Begej, kao i dve kružne raskrsnice. Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a vrednost radova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zvanično pušten u saobraćaj deo obilaznice oko Zrenjanina

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pustili su danas u saobraćaj deonicu obilaznice oko Zrenjanina dugu 3,7 kilometara.

   

  Na ovoj deonici su izgrađeni najskuplji objekat na celoj trasi obilaznice – most preko reke Begej, kao i dve kružne raskrsnice. Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a vrednost radova je 484,8 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kompaniji „Linglong International Europe“ potreban operater u proizvodnji

   

  – Obilaznice su ključne za izmeštanje svog teretnog saobraćaja iz grada. One doprinose manjoj emisiji štetnih gasova, ali i predstavljaju preduslov za razvoj industrije – poručio je ministar Tomislav Momirović.

   

  On je najavio da će na proleće iduće godine početi izgradnja petog sektora obilaznice, dužine oko četiri kilometara, što je poslednja deonica obilaznog puta. Po završetku tih radova sav teretni saobraćaj će biti izmešten iz Zrenjanina.

   

  – Cilj Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića je da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine već i cele Srbije. Očekujemo da ćemo duplirati ekonomiju u ovom gradu i da će on bude motor razvoja naše zemlje – rekao je Momirović.

   

  Tema aktuelna više decenija

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je tema obilaznice oko Zrenjanina aktuelna više decenija i da je prva deonica završena davne 1987. godine.

   

  – Otvaranjem nove saobraćajnice izmešta se veliki deo tranzitnog saobraćaja iz grada, pre svega sa državnih puteva iz pravca Kikinde, Novog Sada, Nove Crnje, Bečeja i Temišvara. Imaćemo manje vozila u gradu, manje gužve, manje zagađenje i manje habanje gradskih ulica – istakao je Salapura.

   

  Kako je naveo, izgradnjom poslednje deonice biće izmešten i saobraćaj koji ide iz Beograda.

   

  – Prema informacijama koje imam, projektno-tehnička dokumentacija je spremna i ostaje samo da se dogovorimo u kom obimu i kojom dinamikom mogu da krenu radovi na poslednjem kraku – naveo je Salapura i izrazio nadu da će obilaznica u potpunosti biti završena u naredne dve godine.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na poslednjoj deonici predviđene su dve kružne raskrsnice i nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin – Vršac. Za ove radove je obezbeđeno građevinsko zemljište i sačinjena je projektna dokumentacija. Procenjena vrednost ove investicije je 600 miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. „… nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin – Vršac“.
   NEMA VIŠE TE PRUGE-DEMONTIRANA JE, PA UŠTEDITE TIH 600 MILIONA, „ZA NADVOŽNJAK“!!!
   URADITE SAMO PUT-DEO OBILAZNICE I SKARTITE VREME GRADNJE KOMPLETNE „ZAOBILAZNICE“!!!
   BLAGO NAMA S’ VAMA!!!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  2. Pa pre 4 godine razbili ste šampanjac govoreći da će te godine biti obilaznica u oktobru pa skoro na vreme lažovi i secikese na vlasti

  3. Znaci autoput za jedno pedesetak godina ce bidne, mozda.
   Posle devedesetih Zrenjanin je postao crna rupa, jezovito mesto.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]