• Zrenjaninu od resornog ministarstva 2,3 miliona dinara za pošumljavanje

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisali su danas, u Palati Srbija, ugovor o dodeli 2,3 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za projekat pošumljavanja.   Ministarka Vujović je ugovore potpisala sa predstavnicima 31 lokalne samouprave. Na osnovu njih će im resorno ministarstvo dodeliti ukupno 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninu od resornog ministarstva 2,3 miliona dinara za pošumljavanje

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisali su danas, u Palati Srbija, ugovor o dodeli 2,3 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za projekat pošumljavanja.

   

  Ministarka Vujović je ugovore potpisala sa predstavnicima 31 lokalne samouprave. Na osnovu njih će im resorno ministarstvo dodeliti ukupno 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Vučić: Sledeće godine gradnja auto-puta Zrenjanin – Beograd

   

  Ona je pozvala sve gradove i opštine da prate konkurse koje objavljuje Ministarstvo zaštite životne sredine, da se prijavljuju i koriste mogućnost da poprave kvalitet vazduha uz podršku države.

   

  – Sve vas pozivam da se pripremite i za učešće na svim budućim konkursima koje ćemo raspisivati. U narednom periodu planiramo da raspišemo konkurs za sufinansiranje eko parkova – poručila je Irena Vujović.

   

  Ministarka je istakla da su danas potpisani prvi ugovori od ukupno 97. Za njih je Ministarstvo, kroz tri konkursa, opredelilo ukupno 400 miliona dinara.

   

  Zrenjanin je sredstva dobio za pošumljavanje. Ukupna sredstva tog projekta, koji se sprovodi u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta, iznose blizu 4,2 miliona dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ministarstvo se obavezalo da će obezbediti 2,3 miliona dinara, dok će Zrenjanin za projekat pošumljavanja obezbediti preostalih 46 odsto od ukupne vrednosti projekta.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad