• Zrenjaninska akcija predlaže: Đoletov park sa 68 bagrema i jednom lipom

  Udruženje građana „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) najavilo je da će pokrenuti inicijativu da jedan park u gradu bude nazvan „Đoletov park“, u znak sećanja na Đorđa Balaševića, jednog od najvećih kantautora sa ovih prostora, koji je preminuo prošle nedelje u 67. godini.   Aktivisti ovog udruženja su pojasnili da bi u tom parku bilo posađeno 68 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninska akcija predlaže: Đoletov park sa 68 bagrema i jednom lipom

  Udruženje građana „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) najavilo je da će pokrenuti inicijativu da jedan park u gradu bude nazvan „Đoletov park“, u znak sećanja na Đorđa Balaševića, jednog od najvećih kantautora sa ovih prostora, koji je preminuo prošle nedelje u 67. godini.

   

  Aktivisti ovog udruženja su pojasnili da bi u tom parku bilo posađeno 68 sadnica bagrema i jedna lipa.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Čistoća” uređuje grad: Da li ste primetili ove nove detalje? (Foto)

   

  „Već neko vreme razmišljamo o tome da tražimo od grada dozvolu da negde podignemo park. Jedna lokacija nam je padala na pamet – „Barice“, iza marketa „Roda“. Pošto smo u međuvremenu pročitali vest o sadnji 68 sadnica bagrema u osnovnoj školi u Donjoj Trnavi, a u čast Đorđa Balaševića, to nas je podstaklo da predložimo slično – sadnju 68 bagrema i jedne lipe, na primer u centralnom delu. Park bismo i mi mogli nazvati „Đoletov park“, objavila je „Zrenjaninska akcija“.

   

  Aktivisti ZRAK-a kažu da će im u realizaciji ove zamisli biti potrebna svaka pomoć, ne samo kada budu sadili drveće, već i stručna pomoć oko izbora sadnica, načina sadnje, održavanja i drugog.

   

  „Od grada će nam trebati dozvola a, ukoliko bude neophodno, pokrenućemo i peticiju“, kažu u ovom udruženju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zrenjaninska akcija“ je udruženje građana koje je osnovano da animira i okupi sve dobre ljude i organizacije iz Zrenjanina sa ciljem poboljšanja zaštite životne sredine, promocije cirkularne ekonomije i humanitarnog aktivizma.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ne treba nazvati neki postojeći, već negde napraviti novi park. Treba nam kiseonika, a tek će nam trebati…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad