• Zrenjanin će dobiti centralni prečistač otpadnih voda

  Skupština grada Zrenjanina usvojila je danas odluku kojom je načinjen prvi korak u pripremi izgradnje gradskog prečistača za otpadne vode. Kako je najavljeno u skupštinskoj odluci, prečistač otpadnih voda će se graditi u javno-privatnom partnerstvu.   Odbornici iz redova vladajuće SNS-SPS koalicije, naime, izglasali su odluku o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin će dobiti centralni prečistač otpadnih voda

  Skupština grada Zrenjanina usvojila je danas odluku kojom je načinjen prvi korak u pripremi izgradnje gradskog prečistača za otpadne vode. Kako je najavljeno u skupštinskoj odluci, prečistač otpadnih voda će se graditi u javno-privatnom partnerstvu.

   

  Odbornici iz redova vladajuće SNS-SPS koalicije, naime, izglasali su odluku o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada. Reč je o zemljištu u vlasništvu AP Vojvodine, u površini od preko jedanaest hektara, na kojem će se graditi prečistač otpadnih voda. Grad Zrenjanin će tu nekretninu dobiti bez naknade.

   

  – Ovom skupštinskom odlukom praktično krećemo u rešavanje jednog od najvećih problema u gradu Zrenjaninu, odnosno idemo u realizaciju prečistača otpadnih voda. Da podsetim, kompletna gradska kanalizacija, počev od južnih delova grada, uliva se u Aleksandrovački kanal, pa u Begej, bez prečistača. To je veliki ekološki problem i potpuno je neprihvatljivo da se problem, koji je višedecenijski, ne reši – kaže gradonačelnik Čedomir Janjić.

   

  Pročitajte još: Pokrajina odobrila 190 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije stadiona

   

  On očekuje da će se i ostale odluke vezane za gradnju prečistača donositi brzo i kvalitetno.

   

  – Već na proleće očekujem potpisivanje ugovora o gradnji prečistača. Po nekim procenama, ovaj poduhvat koštao bi oko 27 miliona evra. Grad nema toliki novac, ali očekuje podršku srpske vlade i partnera – napominje Janjić.

   

  Lokacija prečistača biće iza takozvane beogradske pumpe za gorivo, preko puta Industrijske zone „Jugoistok“.

   

  Odbornik Velemir Cvetkov postavio je pitanje zbog čega se odluka o pribavljanju zemljišta ponovo donosi, kada je Skupština u novembru prošle godine već donela odluku o pribavljanju.

   

  Izvestilac po ovoj skupštinskoj tački Violeta Kučanda Bogasenieva objasnila je da je prethodni prenos imovine rađen kada je kao titular svojine bila uknjižena republika, a u međuvremenu je ona prešla u ruke pokrajine, odnosno Javnog preduzeća „Vode Vojvodine“.

   

  Skupštinsku sednicu bojkotovali su odbornici iz Demokratske stranke, LSV i ostalih opozicionih partija.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. „Zrenjanin će dobiti centralni prečistač otpadnih voda“
   DA LI TU SPADA I „KANALIZACIJA“ ILI SAMO „OTPADNA VODA“!!!???
   PITANJE IZ ELEMIRA!

  2. Treba prvo ocistiti ovu smrdljivu naprednjacku bagru sa vlasti pa onda ostalo.Ako ovi ostanu jos malo propast je neminovna.Kad kinezi podignu fabriku guma i kad nam navuku migrante na vrat,voda ce nam biti najmanji problem

  3. Privatno javno smo videli nedavno u dve epizode:

   1. privatno javna fabrika pijaće vode – debakl, nepotrebno opisivati ;

   2. privatno-javna gradska apoteka gde ste poništili prvi ugovor koji je bio donekle privatno-javnog karaktera i bio je vidljiv građanima. Drugi ugovor vam je nametnuo partner privatnik, u kojem niko ne zna šta piše, ni odbornici skupštine ni građani. Priča se da je sve u drugom ugovoru privatno-privatno partnerstvo i ništa javnog nema, tj. da grad nema nikakva prava niti građani, osim par trulih partijskih kadrova koji su na platnom spisku apoteke a nisu farmaceutske struke.

   Pokušajte uveriti građane da će ovo treće privatno-javno da bude bolje

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad