• ZGRADA NEKADAŠNJE ŠTAMPARIJE U SVE LOŠIJEM STANJU (FOTO)

  ZRENJANIN – Zgrada nekadašnje štamparije „Budućnost“ iz godinu u godinu u sve je lošijem stanju. Štamparija je sa radom, posle bankrotstva, prestala da radi 2012. godine, a novi vlasnici zgrade nekoliko puta pokušali su da ogroman prostor u centru grada izdaju.     Zainteresovanih nije bilo, a vreme radi svoje, pa nekadašnja gradska lepotica izgleda […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZGRADA NEKADAŠNJE ŠTAMPARIJE U SVE LOŠIJEM STANJU (FOTO)

  ZRENJANIN – Zgrada nekadašnje štamparije „Budućnost“ iz godinu u godinu u sve je lošijem stanju. Štamparija je sa radom, posle bankrotstva, prestala da radi 2012. godine, a novi vlasnici zgrade nekoliko puta pokušali su da ogroman prostor u centru grada izdaju.

   

   

  Zainteresovanih nije bilo, a vreme radi svoje, pa nekadašnja gradska lepotica izgleda kao na fotografijama.

   

  Zgrade koja se sastoji od dve kuće izgrađena je, prema dostupnim podacima, krajem 19. veka. Prvobitno je bila u vlasništvu porodice Lehman, a onda industrijalca Agoštona Napholca.

   

  Mnogi Zrenjaninci ne znaju da se u zgradi nalazila Mađarska kraljevska pošta i telegraf, koja je 1896. godine premeštena u jednospratnu zgradu u Ulici kralja Petra 1, takođe u vlasništvu ove porodice.

   

   

  Zgrada je stavljena pod prethodnu zaštitu, a u gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture saglasni su da građevini trеbа vrаtiti nеkаdаšnji sјај, јеr prеdstаvlја јеdnо оd znаčајniјih оstvаrеnjа iz stilskе grupе nеоbаrоkа.

   

  Sigurno je da bi se rekonstrukcijom pоvеćаlа i vrеdnоst аmbiјеntа оvе ulicе kоја је trеnutnо vеоmа nеuglеdnа i nеprimеrеnа sаmоm cеntru grаdа i оbаli Bеgеја, kažu u Zavodu.

   

   

  Vlasnik zgrade, odnosno 3.615 kvadrata poslovnog prostora i 6,5 hiljada korisnog prostora je novosadski „Stylos“. Novosadski „Stylos“ je štampariju kupio sa još jednim fizičkim licem, ali je u njoj vrlo brzo prestala proizvodnja, a preduzeće je završilo u stečaju, odnosno bankrotstvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad