• Završena letnja sezona: I Beograđani dolazili na zrenjaninska kupališta

  Kupališna sezona na najpopularnijim zrenjaninskim izletištima protekla je uz ogromnu posećenost, a bez incidentnih situacija i ozbiljnijih problema. Pandemija koronavirusa pokvarila je planove za letovanje mnogim Zrenjanincima, pa je većina njih odustala od odlaska na more i opredelila se za naša kupališta, odnosno „zrenjaninsko more“, popularnu Peskaru, kao i izletište na Tisi, kod Aradca.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena letnja sezona: I Beograđani dolazili na zrenjaninska kupališta

  Kupališna sezona na najpopularnijim zrenjaninskim izletištima protekla je uz ogromnu posećenost, a bez incidentnih situacija i ozbiljnijih problema. Pandemija koronavirusa pokvarila je planove za letovanje mnogim Zrenjanincima, pa je većina njih odustala od odlaska na more i opredelila se za naša kupališta, odnosno „zrenjaninsko more“, popularnu Peskaru, kao i izletište na Tisi, kod Aradca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ambrozija muči Zrenjanince: Najveći problem predstavljaju privatni posedi

   

  – Imali smo ogromnu posećenost, i na Peskari i na Tisi, pre svega naših sugrađana, ali i gostiju iz okoline, pa i iz Beograda i Novog Sada. Na Peskaru je, na primer, jedna grupa Beograđana redovno dolazila vikendom. Nismo iznenađeni, jer smo sezonu izuzetno dobro pripremili i oba kupališta dočekala su posetioce sa spremnošću na visokom nivou. Od 15. juna do zaključenja sezone, 1. septembra, trudili smo se da održimo najviši stepen bezbednosti, higijene i poštovanja epidemioloških mera i uspeli smo u potpunosti u tome – kaže za portal zrenjaninski.com Radiša Dupljanović, direktor Gradske stambene agencije Zrenjanin, koja upravlja izletištima Peskara i Tisa.

   

  zrenjaninska kupališta
  Foto: volimzrenjanin.com

   

  Oba kupališta sistematski uređivana pred početak sezone

   

  On podseća da su oba kupališta sistematski uređivana pred početak sezone. Na Tisi je rekonstruisana talpa, ali je i očišćeno betonsko obalno stepenište, što godinama nije činjeno. Na taj način olakšan je pristup reci direktno sa obale, a povećana je i površina iskoristive obale.

   

  Obezbeđeni su na obe lokacije i mnogi prateći sadržaji, igrališta, proširen je parking… Ponudom su zadovoljni i posetioci i zakupci i ugostitelji, koji su dobro poslovali.

   

  – Svi ugovori su naplaćeni, ništa nije ostalo neregulisano, a najvažnije je da su svi zadovoljni saradnjom – ocenjuje Dupljanović.

   

  On napominje da je ipak najvažnije da su bezbedonosne mere u potpunosti sprečile bilo kakve neželjene događaje.

   

  – Angažovali smo 24-časovno obezbeđenje na obe lokacije, ekipe zadužene za higijenu i spremne spasilačke timove. Nije bilo nijednog slučaja utapanja, uprkos činjenici da je poseta bila izuzetna. Zabeležen je samo jedan smrtni slučaj, ali to je bila zadesna smrt, ne utapanje – naglašava Dupljanović.

   

  Više fotografija sa zrenjaninskih kupališta možete POGLEDATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad