• Zatvorena ustava kod Stajićeva, reka Begej i dalje stoji

  I narednih dana građani Zrenjanina, na žalost, moći će da vide uginulu ribu u reci Begej, a kako bude rasla temperatura, sasvim je sigurno da će iz Begeja početi da se širi i smrad.   To se dešava bar dva puta godišnje, kada je vodostaj Tise viši od vodostaja Begeja. Kako bi se sprečilo plavljenje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zatvorena ustava kod Stajićeva, reka Begej i dalje stoji

  I narednih dana građani Zrenjanina, na žalost, moći će da vide uginulu ribu u reci Begej, a kako bude rasla temperatura, sasvim je sigurno da će iz Begeja početi da se širi i smrad.

   

  To se dešava bar dva puta godišnje, kada je vodostaj Tise viši od vodostaja Begeja. Kako bi se sprečilo plavljenje grada vodom iz Tise, u Stajićevu se zatvori brana.

   

  Begej prestane da teče i praktično postane bara u koju se ulivaju sve otpadne vode, industrijske i one iz fekalne kanalizacije.

   

  Koliko će ovakvo stanje potrajati, pitali smo nadležne u Javnom preduzeću „Vode Vojvodine“. Odgovor je stigao u vidu saopštenja.

   

  Pročitajte još: Rekom Begej pluta uginula riba, ovo je problem koji nas muči godinama

   

  „Vodostaj Tise viši je u odnosu na vodostaj Begeja, pa je ustava kod Stajićeva zatvorena. Tisa je trenutno u blagom porastu. Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tako će biti i u narednih nekoliko dana. Trenutno je teško sa sigurnošću reći kada će ustava biti otvorena, jer se beleži i rast Dunava. Sve to utiče i na vodostaj kod Stajićeva. Čim vodostaj Tise bude niži od onog na Begeju ustava će biti otvorena“, saopštila je Služba za informisanje JVP „Vode Vojvodine“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad